Drvena skulptura pala devojci na   glavu

Izvor: Blic, 18.Avg.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drvena skulptura pala devojci na glavu

Novosađanka I. Z. (25) povređena je u nedelju po podne na otvorenom bazenu hotela „Termal” u Vrdniku, kada je na nju pala drvena skulptura teška nekoliko desetina kilograma.



Devojci je skulptura pala direktno na lice, nanevši joj ozbiljne povrede i ona je smeštena na odeljenje maksilofacijalne hirurgije i njeno stanje je, kažu u bolnici, stabilno.

- Sedeli smo u sali za ručavanje, kada je grupa muškaraca pronela pored nas devojku čije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je lice bilo potpuno krvavo. Scena je bila jeziva, a kasnije smo saznali da joj je na glavu pala skulptura kojih ima po celom banjskom kompleksu - kaže Sandra T., gošća bazena. Prema zvaničnim podacima, I. Z. se u nedelju oko 14 časova sunčala na platou pored bazena, kada je jedna žena nehotice oborila skulpturu koja je pala pravo na devojku.

- Drvene skulpture su već godinama tu i nikada se nije dogodio nikakav incident. Ni u vreme najjačih oluja nisu bile oborene i zaista je neverovatno kako je jedna žena uspela da je obori - rečeno je juče u banji Vrdnik, gde ističu da je u pitanju nesrećan slučaj.

Veći deo skulpture, teške nekoliko desetina kilograma, devojci je pao direktno na glavu. I. Z. su u pomoć pritrčali posetioci i spasioci na bazenu, da bi joj prvu pomoć ubrzo ukazali banjski lekari. U međuvremenu je pozvana i Hitna pomoć iz Iriga, koja je I. Z. prevezla u Klinički centar u Novom Sadu.

- Pacijentkinja je primljena sa povredom lica i upućena je na odeljenje za maksilofacijalnu hirurgiju, gde joj je ukazana adekvatna pomoć. Na njoj za sada nisu rađene nikakve hirurške intervencije, ali će biti zadržana na opservaciji - saopšteno je iz Kliničkog centra. Povređenu devojku juče je u bolnici posetio i direktor „Termala” Dobrivoje Antonić, koji je napomenuo da je „Termal” spreman da devojci ukaže svaku vrstu pomoći tokom lečenja i kasnije rehabilitacije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.