Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021, 09:24

Dramatično pogoršanje medijskih sloboda od početka pandemije

Posle izbijanja pandemije virusa korona, u svetu je došlo do dramatičnog pogoršanja medijskih sloboda, navodi se u danas objavljenom godišnjem izveštaju organizacije Reporteri bez granica.

U izveštaju se, na osnovu analize situacije u 180 država, ocenjuje da u 73 odsto zemalja postoje ozbiljni problemi vezani za medijske slobode.

Vlade su iskoristile pandemiju kao osnovu za blokiranje pristupa novinara informacijama i izvorima, kao i izveštavanja sa terena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tvrdi se u izveštaju.

Dodaje se da je smanjeno i poverenje javnosti u novinare, javlja AP.

Na osnovu podataka iz 28 država, navodi se da 59 odsto ljudi smatra da novinari "namerno pokušavaju da zavedu javnost, informacijama za koje znaju da su lažne", što se u prvom redu odnosi na Aziju, Bliski istok i Evropu.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RSF: Vladajuća elita i prodržavni mediji svakodnevno napadaju novinare u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2021

Srbija je zemlja sa slabim institucijama u kojoj lažne vesti šire senzacionalistički mediji koje podržava vlada i u kojoj su novinari izloženi gotovo svakodnevnim napadima koji sve više dolaze od vladajuće elite i prodržavnih medija, navodi se u izveštaju Reportera bez granica u kojem je Srbija...

Nastavak na N1 televizija...

RSF: Po slobodi medija Srbija na 93 mestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021

Nevladina organizacija Reporteri bez granica (RSF) objavila je najnoviji izveštaj o slobodi medija u svetu u kome je ocenjeno da je novinarstvo kompletno ili delimično blokirano u čak 73 odsto od 180 zemalja koje su rangirane. Ovogodišnji indeks slobode medija pokazao je da su građanima sve manje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.