Drama u Novom Sadu - Bombaški napad na glumca!

Izvor: Press, 23.Jun.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Novom Sadu - Bombaški napad na glumca!

Boris Isaković teško povređen kada je ispod njegovog auta eksplodirala bomba „kašikara"! Glumac Boris Isaković (44) iz Novog Sada juče je teško povređen u eksploziji bombe kašikare koja je podmetnuta ispod njegovog automobila! Isaković koji je od gelera zadobio povrede po nogama i stomaku, operisan je i nalazi se van životne opasnosti. Policija istražuje motiv napada na poznatog glumca. Kako saznajemo, Isakoviću su pre mesec dana nepoznate >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << osobe otrovale psa, a nedavno mu je opljačkan stan.Boris Isaković nameravao je juče ujutru da krene iz Novog Sada u Beograd, na probu predstave u Domu kulture „Vuk Karadžić". On je oko 8.30 izašao iz svog stana na Bulevaru kneza Miloša u Novom naselju i seo u svoj „sab" koji je bio parkiran ispred zgrade. Kada je krenuo da se isparkira u rikverc dogodila se stravična eksplozija!
- U tom trenutku aktivirala se ručna bomba M-52, koja je postavljena na prednjem desnom točku automobila. Osigurač je bio kanapom vezan za drvo pored mesta na kojem je automobil bio parkiran. U eksploziji je oštećen prednji deo automobila, a Isaković je od gelera zadobio teške povrede nogu i stomaka - kaže za Press izvor blizak istrazi i dodaje:
- Motiv napada još uvek nije poznat. Proveravamo svaki detalj iz privatnog i poslovnog života glumca. Odmah nakon napada privedeno je desetak osoba na informativni razgovor, kako bi se videlo da li imaju neke veze sa napadom.
Na lice mesta odmah su izašle ekipe forenzičara i stručnjaka za eksplozivne naprave MUP Srbije. Kako saznajemo, glumac je policiji rekao da ne zna ko bi mogao da mu podmetne bombu.
- Interesantno je da je njegov pas otrovan pre nekoliko meseci, a takođe mu je neko i provalio u stan. Policijska istraga usmerena je i na privatni i na poslovni život Isakovića. On nije imao krivični dosije niti se družio sa osobama iz podzemlja. Takođe, nije isključena mogućnost da je eksploziv greškom postavljen pod njegov automobil - navodi naš sagovornik blizak istrazi - rekao je naš izvor.
Gordana Umićević, portparolka Kliničkog centra Vojvodine rekla je da je Isaković operisan i da se nalazi van životne opasnosti.
- Isaković je svestan. Hirurzi su mu tokom operacije izvadili tri gelera - rekla je Umićević.
Borisove kolege su šokirane ovim napadom.
- Zaista ne znam ko je Borisu postavio bombu! Stravično je i ako je u pitanju greška. Ne znam zašto je neko pokušao da ga ubije. On je odličan glumac. Odmah posle završene Akademije umetnosti u Novom Sadu došao je u Srpsko narodno pozorište, i od tada je sa nama. Radio je kao profesor na Akademiji umetnosti, ali je i igrao u našim predstavama - kaže njegov kolega Miodrag Petrović.
Desetine Borisovih kolega  u neverici su zvale Srpsko narodno pozorište.
- Posebno nas je šokirala i činjenica da Boris uopšte nije iz kriminalnog miljea. Kada sam ga video posle prve hirurške intervencije bio je svestan, i samo je pitao, zašto? -kaže upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević.
Glumac Nikola Đuričko, koji sa Borisom igra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi „Kako vam drago", kaže za Press da je zaprepašćen onim što se desilo njegovom kolegi.
- Prvi put čujem, od vas. Ne znam šta da vam kažem, iznenađen sam i nemam drugi komentar - rekao je Đuričko.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najoštrije je osudio napad.
- Očekujem da nadležni organi hitno preduzmu mere na otkrivanju počinioca - rekao je Pavličić.    

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.