Dragana Rakić (DS): Novi Sad je postao mesto kriminala

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragana Rakić (DS): Novi Sad je postao mesto kriminala

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas u Novom Sadu da je glavni grad Vojvodine postao "mesto kriminala".

"Novi Sad je za nas u Vojvodini centar, ali se ovde danas uništavaju zelene površne, zidaju se megalomanski poslovni objekti, profit je ispred potreba građana… Od mirnog grada, Novi Sad je postao mesto kriminala, ali policija hapsi studente i srednjoškolce a ne kriminalce", kazala je Dragana Rakić na protestu "Jedan od pet miliona" u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Novom Sadu.

Ocenila je da je bojkot skupština "ogolio diktaturu" i dodala da je i Evropska unija "konačno priznala" da u Srbiji nema vladavine prava, da nema slobodnih medija i da nema borbe protiv kriminala i korupcije.

"Danas se odluke više ne donose u skupštinama, već u vrhu Srpske napredne stranke (SNS), stranački funkcioneri danas izdaju naređenja državnim organima, ovde se sudi i po babu i po stričevima, i po kumovima, i po tome ko ti je brat. Iako nas je sada manje, protest je osnažio ljude da jasno govore o brigama i šta žele", kazala je Dragana Rakić pred stotinak okupljenih građana.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je da se predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić "povukao u mišju rupu" jer ne sme da raspiše izbore.

"Ne smemo stati, čekamo odgovor vlasti jer oni moraju stvoriti uslove za slobodne medije i izbore. Mi na izbore necemo izaći ukoliko oni ne budu u skladu sa našim zahtevima. Ne verujte onima koji drugačije kažu", poručila je Marinika Tepić.

Član Predsedništva Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić rekao je da Novim Sadom upravlja brat predsednika Srbije i SNS-a Andrej Vučić.

On je ocenio da sistem može da se promeni samo ukoliko budu zabranjeni SNS, Socijalistička partija Srbije i Srpska radikalna stranka, kao i ukoliko bude "demontirana" služba državne bezbednosti.

Student Stefan Simić je rekao da građani ne smeju da se povuku sa protesta, jer im se u suprotnom "crno piše".

Funkcionerka Pokreta Dveri Marija Janjušević je tokom svoga govora podigla transpranet na kojem je pisalo "Kosovo je Srbija" i zahvalila selektoru fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiši Tumbakoviću i pojedinim fudbalerima što su odbili da igraju kvalifikacionu utakmicu sa reprezentacijom Kosova.

Nakon govora, građani su se uputili u protestnu šetnju kroz centar Novog Sada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.