Izvor: Luftika.rs, 03.Mar.2021, 12:46

Dr Kon: Katastrofalna situacija – zatvoriti sve restorane i kafiće najmanje na 7 dana

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon upozorio je javnost na aktuelnu situaciju rekavši da je ona gora nego u decembru kada smo imali po 8.000 obolelih dnevno. Beograd je u katastrofalnoj situaciji, a mere koje se sprovode su neobjašnjivo blage, objasnio je u jutarnjem programu TV Prva.
Kon poručuje da će na sastanku Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, koji će biti održan sutra ili u petak, tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> – Nailazi ozbiljan period. Ako ne budemo striktno radili imaćemo eksponencijalni porast zaraženih – naveo je on.
Kazao je da je popunjenost bolnica sve veća i da se stalno povećava, a ugroženi su lekari i drugi pacijenti koji predugo čekaju na hirurške intervencije.
– Nema mesta u bolnicama za one koji su u posebnoj potrebi za hospitalizacijom i intenzivnom negom. Popunjenost kapaciteta je sve veća, više od 4.000 ljudi je u bolnicama. Treba shvatiti da smo mi prešli u non-kovid i da bi to trebalo sačuvati – poručio je.
Kon je istakao da se trenutno u zemlji vrši masovna vakcinacija, a u isto vreme postoji i kriza oko hospitalizacije što ugrožava vakcinaciju.
Komentarišući slučaj Vranjanca Slađana Antića, kome je prvo data vakcina kompanije „fajzer“, a potom je greškom revakcinisan kineskom vakcinom, Kon je rekao da to „nije smelo da desi“, prenosi Danas.
Prema njegovim rečima, u Srbiji je trenutno vakcinisano oko miliona građana, dok je revakcinisano oko 530.000 do 550.000.
Istakao da su oni koji su primili dve doze vakcine, za ovu sezonu bezbedni.
Kon ocenjuje da je trenutna epidemiološka situacija gora nego u decembru, kada smo u jednom trenutku imali 8.000 zaraženih za dan.
– Klinička slika nije blaža u odnosu na decembar i mislim da je situacija gora nego što je bila zato što vrlo jasno vidimo promenu soja – istakao je dr Kon.
Kon: Policijski čas ili smo gotovi

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.