Dosta je bilo: Pod hitno nadzor nad gradilištima u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dosta je bilo": Pod hitno nadzor nad gradilištima u Novom Sadu

Novosadski odbor "Dosta je bilo" apeluje na odgovorne u resornim ministarstvima da pod hitno sprovedu nadzor nad gradilištima u Novom Sadu, ali i u zemlji, jer ona, kako navode, "nisu i ne mogu biti scenografije za uslikavanje vladajuće svite, koja se na tim mestima pojavljuje u reklamne svrhe".

Povodom pogibije radnika u sredu na novom drumsko-železničkom mostu, navode da su na moguće opasnosti po građane, usled puštanja u rad nedovršenog mosta, već upozoravali javnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Realizacije ovakvih projekata stavljene su u službu političke kampanje vladajuće garniture. Utrkivanje sa vremenom tamo gde ga ne sme biti, na štetu bezbednosti i kvaliteta, a zarad ubiranja jeftinih političkih poena, razrađen je scenario gradnje pod palicom SNS", stoji u saopštenju "Dosta je bilo".

Dodaje se "da se Srbija pretvorila u zemlju jeftine radne snage, gde je vrednost ljudskog života potpuno devalvirana, a država stavljena u službu stranih kompanija".

Vlast nesposobna da zaštiti život radnika

Građanski blok 381 i Pokret slobodnih građana navode da su "korupcija, protekcija, neznanje i nerad u Ministarstvu rada i celoj državi učinili od radnika u Srbiji potrošnu robu, kojoj čak ni život nije zaštićen".

"Najnovija smrt radnika, ovaj put u Novom Sadu, tragično govori šta biva kada poštovanje propisa zameni poštovanje kulta ličnosti. Nedavna izjava ministra rada Zorana Đorđevića da Inspekcija rada nema šta da kaže o pogibiji dva radnika u Beogradu na vodi, jer je o tome sve rekla privatna firma koja ga gradi, najtačnije govori šta radnici mogu očekivati od vlasti SNS", ocenjuje Građanski blok 381.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.