Izvor: Radio 021, 18.Jan.2021, 22:03

Doli Parton dobija statuu u Nešvilu

Vlasti Tenesija žele da se u glavnom gradu Nešvilu postavi statua Doli Parton, kao priznanje za njen doprinos tom regionu.

Predstavnik demokrata, Džon Mark Vindl tvrdi da statuu ikone kantri muzike treba da naruči država.

U predlogu se navodi da Partonova zaslužuje tu vrstu počasti "zbog svega što je učinila za Nešvil".

Statua bi se nalazila u glavnom gradu, okrenuta prema Rajmanovom auditorijumu, koji je istorijsko muzičko mesto u Nešvilu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Doli Parton, rodom iz Sevirvila u Tenesiju, osim muzičkom karijerom, celog života se bavila i humanitarnim radom.

Osnovala je biblioteku "Imedžinejšn" koja širom sveta šalje knjige deci mlađoj od pet godina kako bi poboljšala pismenost dece, a njena višemilionska donacija Univerzitetu Vanderbilt pomogla je u razvoju visokoefikasne vakcine protiv korona virusa Moderna.

Njeno zalaganje za rasnu pravdu prikazano je nedavno na muralu u Nešvilu.

Vindl je rekao da će državna komisija zatražiti pomoć za izradu plana statue, uključujući i njen dizajn. Za njenu izradu ne bi se trošio novac poreskih obveznika, već bi se projekat finansirao od donacija.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.