Dokumentacija za novi novosadski park za najviše pet meseci

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentacija za novi novosadski park za najviše pet meseci

Firme "Andzor Engineering", "DBA" i "Godea Company" praviće detaljnu tehničku dokumentaciju za izgradnju novog parka, planiranog na ivici Novog naselja.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije dodelila je posao vredan oko 6,8 miliona evra na tenderu ovim firmama, koje imaju rok od 150 dana da dostave gotovu papirologiju za izgradnju ovog velikog i dugoočekivanog parka.

Grad traži da se precizno urade geomehanička istraživanja, kompletna tehnička >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dokumentacija, plan preventivnih mera, geodetski radovi, projekat za građevinsku dozvolu, dokumentacija za elektroinstalacije, kao i za javno osvetljenje u parku.

S obzirom na to da se iz uputstava za izradu dokumentacije zaključuje da će radovi biti obimni, očekuje se da će park biti završen do kraja naredne godine. 

Inače, na ovaj tender javio se i ponuđač "Šidprojekt" sa "Vojvodinaprojektom", "Centralnom putnom laboratorijom Veternik" i "KLM inženjeringom", ali je njihova ponuda bila skuplja od prvog i izabranog ponuđača.

Podsetimo, novi park, oivičen Bulevarom vojvode Stepe, Bulevarom Evrope i ulicama Raše Radujkova i Milana Ješića Ibre, mogao bi da postane najatraktivniji gradski park, ukoliko se izgradi u skladu sa očekivanjima i planovima urbanista. Na prostoru od 3,5 hektara nalaziće se park obogaćen dečijim igralištima, zelenim površinama, fitnes spravama, poslastičarnicom, javnim toaletom, javnim česmama, cvetnim parterom, šetalištem, klupama... Novi park će imati 10 ulaza, od kojih će dva biti najveća, dok će glavni ulaz biti posebno obeležen polukružnim parterom. U centralnom delu parka biće veliki cvetni parter, a oko njega glavno šetalište.

Poslastičarnica će se nalaziti u zapadnom delu parka, a odmah pored nje će biti dečije igralište. Planira se postavljanje dva igrališta sa rekvizitima poput ljuljaški, klackalica, mreža za igru, a u okviru njih se mogu naći sprave za vežbanje. Detaljnije o budućem parku čitajte u našem tekstu OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.