Izvor: Radio 021, 19.Jul.2020, 19:03

Doktorka suspendovana jer je pregledala pacijente na terasi doma zdravlja

Doktorka iz Doma zdravlja u Požegi M. Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka, nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se vidi kako pregleda pacijente van ambulante, ispred vrata, na terasi pomenute zdravstvene ustanove.

Novosti pišu da je ovo je prvi poznati slučaj sankcija za medicinare tokom epidemije korone, a u užičkom kraju dogodilo se nekoliko neprihvatljivih situacija.

Posle višečasovnog čekanja u redu ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kovid-ambulante u Požegi, pacijenti su se suočili sa činjenicom da će biti pregledani ispred vrata ove zdravstvene ustanove. Bez paravana i bilo kakvog drugog zaklona, pacijentkinje su morale da naočigled svih podižu majice, što je izazvalo oprečne komentare.

Većina smatra da ovakav postupak ne priliči standardima u 21. veku, da je reč o ponižavanju građana i zdravstvenog sistema, ali ima i onih koji ističu da je pregled na otvorenom manje rizičan od boravka sa velikim brojem pacijenata u zatvorenom prostoru.

"Izvinjavamo se svim pacijentima koji su bili na pregledu tog dana. Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju, M. Đ. je suspendovana", saopšteno je iz Doma zdravlja u Požegi.

Požežanka koja je objavila fotografiju spornog pregleda napisala je na društvenim mrežama da je reč o sramoti, jer se prvo na pregled čeka do pet sati, na kiši, a zatim se on obavlja na terasi, bez paravana.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Doktorka suspendovana jer je pacijente pregledala na terasi Doma zdravlja

Izvor: Luftika.rs, 19.Jul.2020

Doktorka iz Doma zdravlja u Požegi M. Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka, nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se vidi kako pregleda pacijente van ambulante, ispred vrata, na terasi pomenute zdravstvene ustanove.. Novosti pišu da je ovo je prvi...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.