Izvor: Luftika.rs, 03.Jan.2021, 19:38

Dokle bre više ista propaganda!? Od silnih atentatora na Vučića privođeni su samo besni i bezopasni građani

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovo je danas pokrenuo temu prisluškivanja Predsednika Republike, čime je nastavljena višegodišnja saga o ugrožavanju bezbednosti Aleksandra Vučića. Vulin je danas za TV Prva izjavio, da su bezbednosne službe obavestile predsednika da ga prisluškuju i da je sada zadatak potvrditi ove navode. Ministar policije rekao je da o detaljima istrage ne može da govori više u ovom trenutku, ali je dodao da „predsednik nije prisluškivan iz dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << namere“.
On je u jutarnjem programu ove televizije ocenio da je „statistički posmatrano Srbija bezbedna zemlja, ali da je činjenica da se građani osećaju nebezbedno“.
„Šta god se desi to se i razreši. Tu smo zaista brži i od svetskih policija“, izjavio je Vulin odgovarajući na pitanje „kako se boriti protiv tog osećaja“.
Deluje da su ovo bajke i puste novogodišnje želje, jer mafija ima uporište u državnim strukturama, a ukoliko država ne rešava i ne procesuira vođe klanova i ne raščisti sopstvene redove, jasno sebe stavlja u poziciju saučesnika u zločinu.
Jer, kako onda razumeti potpunu tišinu o slučaju ubistva Olivera Ivanovića?
Govoreći o sukobima crnogorskih klanova širom Srbije, ministar je konstatovao da „sukob klanova neće nikada prestati“.
Kakvu poruku šalje ovakva izjava? Ovakvim izjavama, na subliminalni način, poručuje se građanima da država nema snage, volje i želje da se jednom za svagda obračuna sa organizovanim kriminalom i ubicama koji vršljaju našim ulicama.
Stiče se utisak da je javnost ostavljena na miru čitava dva dana da se „isključi“ i proslavi što su živi i zdravi ušli u Novu godinu, da bi Vulin nastavio gde je stao u 2020. Teško da iko u Srbiji može da pobroji sve navodne pretnje koje Vučić prima od kada je zaseo na presto, a još manje da izdvoji jednu za koju veruje da je bila zaista ozbiljno organizovana akcija atentata.
Od silnih atentatora na Vučića privođeni su samo besni i bezopasni građani, na ivici živaca, koji su putem društvenih mreža,  pretili da će nauditi predsedniku. Od pretnji tajkuna koji navodno jedva čekaju da mu „skinu glavu“, preko makedonskih i ukrajinskih scenarija, sačekuše u Jajincima i potencijalnim trovanjem pri diplomatskoj poseti nekoj od zemalja, šta običan čovek može da pretpostavi ukoliko iole uključi mozak, osim da je po sredi jeftin politički marketing.
Marketing koji udara na sažaljenje, patetiku i druge niske strasti zbog čega i ne čudi tvit Marije Zaharove koja je napravila paralelu između predsednika Srbije i Šeroun Stoun. Ovakvom kampanjom, kroz osmeh ministra, drži se budnost i emocionalna povezanost Vučića i glasača SNS-a koji su spremni da „zubima ubiju“ onoga ko želi da naudi njihovom vođi.
Nakon svih afera postavlja se nekoliko vrlo jasnih pitanja:
Ko, zašto i kako godinama prisluškuje i preti ubistvom predsedniku Vučiću? Ako postoji sistem u ovoj državi, zašto ti ljudi nisu izvedeni pred javnost i pravosudne organe? Šta država godinama radi, osim što se njeni funkcioneri klibere i šepure po televizijama i sluđuju ovaj narod rijaliti istragama? Aluzija koja se, kroz navodne pretnje Vučiću, godinama stvara na ubistvo premijera Đinđića prilično je bedna, jer pokojni Đinđić je baš to – pokojni, a aktuelni predsednik deluje nikad živahnije i komotnije na vrhu ove naše piramide moći (čitaj nemoći).
Vulin zahteva ukidanje anonimnosti na internetu i nadzor građana

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.