Dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine

NOVI SAD -

Skupština Razvojne banke Vojvodine (MTBN) odlučila je o izdavanju običnih akcija XXVI emisije i preferencijalnih akcija koje mogu da se pretvore u obične akcije XXVII emisije a radi povećanja osnovnog kapitala.

Skupština Razvojne banke Vojvodine odlučila je o izdavanju običnih akcija XXVI emisije i preferencijalnih akcija koje mogu da se pretvore u obične akcije XXVII emisije a radi povećanja osnovnog kapitala.

Biće izdate 54.000 obične akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << XXVI emisije bez javne ponude unapred poznatom kupcu. Pojedinačna nominalna vrednost akcije je 5.500 dinara a ukupna vrednost emisije je 297 miliona dinara.

Akcije će se prodavati po utvrđenoj emisionoj ceni od 5.500 dinara a sredstva koja se prikupe tom emisijom poslužiće za povećanje osnovnog kapitala Razvojne banke, njene likvidnosti i solventnosti, kao i jačanje konkurentske pozicije na tržištu.

Kupac tih akcija biće Fond za razvoj AP Vojvodine koji ima nameru da kupi sve hartije iz te emisije.

Istovremeno će Razvojna banka Vojvodine izdati preferencijalne akcije koje mogu da se pretvore u obične akcije XXVII emisije i to bez javne ponude za unapred poznatnog kupca, takođe Fond za razvoj Vojvodine.

Izdavalac, kako je objavio, izdaje akcije XXVII emisije u ukupnom obimu od 1,7 milijardi dinara odnosno 309.636 komada preferencijalnih zamenjivih akcija pojedinačne nominalne vrednosti 5.500 dinara. Po toj ceni će se akcije i prodavati.

Akcija Razvojne banke Vojvodine na Beogradskoj berzi trenutno košta 3.300 dinara prema maksimalnih u poslednjih godinu dana 8.400 dinara iz decembra prošle godine i minimalnih 3.001 dinar iz novembra ove godine.

Prema trenutnoj ceni akcija, tržišna kapitalizacija Razvojne banke Vojvodine je 3,3 milijarde dinara.

Razvojna banka je do maja ove godine poslovala kao Metals banka koja je 2008. zapala u krizu likvidnosti. Do stabilizacije poslovanja Metals banke došlo je nakon dokapitalizacije od strane AP Vojvodine koja je stekla status većinskog vlasnika sa 61,9 odsto akcija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine

Izvor: EMportal, 06.Dec.2010

Skupština Razvojne banke Vojvodine odlučila je o izdavanju običnih akcija XXVI emisije i preferencijalnih akcija koje mogu da se pretvore u obične akcije XXVII emisije a radi povećanja osnovnog kapitala.

Nastavak na EMportal...

Dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine

Izvor: S media, 06.Dec.2010

Skupština Razvojne banke Vojvodine [MTBN] odlučila je o izdavanju običnih akcija XXVI emisije i preferencijalnih akcija koje mogu da se pretvore u obične akcije XXVII emisije a radi povećanja osnovnog kapitala...Biće izdate 54.000 obične akcije XXVI emisije bez javne ponude unapred poznatom kupcu....

Nastavak na S media...

Dokapitalizacija Razvojne banke Vojvodine emitovanjem običnih i prioritetnih akcija

Izvor: Krediti.rs, 07.Dec.2010, 10:23

Skupština akcionara novosadske Razvojne banke Vojvodine (RBV) u petak, 3. decembra donela je odluku o sprovođenju dokapitalizacije, ali sa izvesnim izmenama predložene odluke.

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.