Dođite da menjamo prostore - otvoreni razgovor u Startit centru

Izvor: Radio 021, 21.Mar.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dođite da menjamo prostore - otvoreni razgovor u Startit centru

Razgovor pod nazivom "Menjamo prostore", u okviru priprema Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, održava se u četvrtak 22. marta u Startit centru (Mike Antića 2) s početkom u 18h.

Na ovom Divanu će se predstaviti primeri dobre prakse kod nas i u svetu koji pokazuju kako aktivni, udruženi i uporni pojedinci mogu da promene izgled svoje okoline i značajno utiču na uređenje javnih prostora po meri građana.

Otvoreni razgovori su praksa dosadašnjih prestonica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kulture koje su uočile da građani mogu transformisati prostore u kojima žive. Urbani razvoj kojim upravljaju na principima participativnog odlučivanja postao je novi ideal za gradove koji su otvoreni, inkluzivni, održivi i prijatni za život svih svojih građana. Takvi gradovi promovišu saradnju i udruživanje građana umesto individualizma i međusobnog takmičenja, što promoviše ravnopravnost u pristupu urbanim resursima.

Kako su ovom konceptu pristupili građani Plzenja i kako to već godinama rade u drugim gradovima, pričaće Marek Sivak, predsednik organizacije "Pestuj prostor" (Negovanje prostora) iz Plzenja.

Sem njega, o tome da li u našem gradu postoje inicijative ove vrste i kako to može da izgleda u našem komšiluku, govoriće Danica Jovović Prodanović u ime Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA), Vesna Forkapić iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, kao i arhitekta Slobodan Jović.

Voditeljka Divana je Vesna Farkaš.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.