Dodatnih 500 agenata u borbi protiv internet islamista

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatnih 500 agenata u borbi protiv internet islamista

Španska obaveštajna agencija namerava da angažuje dodatnih 500 agenata za borbu protiv Islamske države na Internetu.

Oni će pratiti navodne sajtove džihadista, onlajn propagandu i regrutovanje, rekao je šef španske Nacionalne obaveštajne agencije Feliks Sans Roldan.

Agencija namerava da proširi saradnike do 2020. godine, prema planu koji je deo nove nacionalne strategije za borbu protiv terorizma usvojene prošle godine.

Novi agenti bi trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << budu stručnjaci za matematiku, telekomunikacije i kompjutere, rekao je Roldan.

On je dodao da su njihove veštine neophodne za borbu protiv novog vida tehnološkog terorizma koji praktikuju džihadisti.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Španci regrutuju 500 agenata za borbu protiv IS na Internetu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2016

Španska obaveštajna agencija namerava da angažuje dodatnih 500 agenata za borbu protiv Islamske države na Internetu...Oni će pratiti navodne sajtove džihadista, onlajn propagandu i regrutovanje, rekao je šef španske Nacionalne obaveštajne agencije (CNI)  Feliks Sans Roldan...Agencija namerava...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.