Dodajte život godinama

Izvor: B92, 06.Okt.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodajte život godinama

Kompanija „Mercator-S" povodom obeležavanja Međunarodnog dana starih (1. 10) organizuje akciju Sajam stvaralaštva starih pod nazivom „Dodati život godinama", koja će se održati u nedelju, 10. oktobra u Roda Megamarketu u Novom Sadu.

Na štandovima u holu prodajnog objekta Roda Megamarketa biće predstavljene rukotvorine starih lica, stanara gerontoloških centara iz Vojvodine koji će se prisutnima predstaviti i kroz pesmu i igru.

Stariji sugrađani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će moći da dobiju informacije i savete kako da ostanu zdravi u poznim godinama izborom zdrave hrane, a svi zainteresovani penzioneri će imati priliku da provere svoj krvni pritisak.

Osnovni cilj ove humane akcije je socijalna podrška starijih građana, podrška realnom optimizmu i vitalnosti starijih osoba i usmeravanje pažnje šire javnosti na njihove potrebe. Sav prihod od prodaje rukotvorina namenjen je gerontološkim centrima.

Nakon Novog Sada, Mercator S će organizovati Sajam stvaralaštva u drugim gradovima u Srbiji kako bi dao svoj doprinos u poboljšanju uslova života važnih članova zajednice, korisnika usluga gerontoloških centara u Srbiji.

Inicijativu Mercatora su prepoznali i podržali Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Pokrajinski sekraterijat za socijalnu politiku i demografiju, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, Institut za zdravlje Vojvodine, kao i Olimpijski komitet Srbije - na Sajmu stvaralaštva starih prisustvovaće sportisti koji su davnih godina predstavljali našu zemlju na Olimpijskih igrama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.