Dobio milion dolara odštete jer ga učiteljica nije pustila u toalet

Izvor: Radio 021, 28.Jan.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobio milion dolara odštete jer ga učiteljica nije pustila u toalet

Sud u Sjedinjenim Američkim Državama doneo je odluku da se učeniku iz Kalifornije isplati odšteta u vednosti od 1,3 miliona dolara zato što ga učiteljica nije pustila u toalet, zbog čega je malu nuždu obavio u posudi.

Visoko sudsko veće u Kaliforniji donelo je odluku u vezi sa tužbom iz 2012. godine, kada 14-godišnjem učeniku Srednje škoe "Patrik Henri" nije dozvoljeno da sa časa ode u toalet. Na osnovu toga je pokrenuta tužba protiv lokalne uprave i nastavnice ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << škole, a sud je doneo presudu kojom bi učeniku trebalo da se isplati odšteta od 1,3 miliona dolara.

Iz lokalne uprave saopšteno je kako im je žao zbog ovog slučaja, te da će razmotriti da li će na odluku suda podneti žalbu. Sud je takođe doneo i odluku da učeniku treba da se isplati i 41.000 dolara za lečenje zbog nanesene duševne boli.

Tokom istrage je ustanovljeno da je učenik, koji je danas ima 19 godina, 2012. godine tokom časa tražio od nastavnice Gonje Vulf da ga pusti u toalet. Na "savet" nastavnice, učenik je uzeo posudu i u nju obavio nuždu, zbog čega su ga vršnjaci ismevali.

Advokat učenika Brajan Votkins izjavio je kako je njegov klijent bio dva puta primoran da promeni školu, ali i pored toga je bio pod velikim stresom i išao na terapije.

Autor: Nezavisne

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.