Izvor: Luftika.rs, 05.Mar.2021, 12:49

Dnevnik malog Gavrila: Potrebno 2.5 miliona evra za lečenje, ova deca nisu među prioritetima države

Pošaljimo SMS poruku na 3030 i u tekstualni deo upišimo 973 Moderna tragedija sprskog društva je lečenje dece SMS porukama dok se divimo grandioznim projektima koji će privući turiste da vide džinovski spomenik, jelku od 80.000 evra, lampione, tržne centre, kule u obliku prevrnute flaše, svetleću fontanu sa Alibabe i ostale gluposti koje ne znače život.
Zbog pogrešnih prioriteta u zemlji gde nam fale pre svega deca i mladi, roditelji čija deca boluju od retkih bolesti nalaze se >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u horor priči koju moraju da pobede za dobrobit svog deteta.
Zamislite da radite za minimalac, prosečnu platu ili čak nadprosečnu platu u Srbiji, a saznate da vam dete boluje od teške bolesti i da će vas lečenje koštati 2.5 miliona evra?! Kakav je to osećaj ne želim ni da znam, već samo mogu da se divim snazi ljudi koji pobeđuju ovakve prepreke.
Upravo roditelji malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1, pred sobom imaju jedan ogroman zadatak. Sakupiti toliku sumu i poslati sina koji nije navršio ni 6 meseci na inovativnu terapiju koja mu može omogućiti šansu za normalan život.
Bolest koja muči Gavrila je vrlo progresivna i otežava hod, pomeranje, disanje, varenje hrane i druge osnovne životne funkcije. On je već primio terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji, ali mu sada sledi borba za skupu gensku terapiju (Zolgensma) koja obolelima daje šansu za pobedu.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Za Gavrilovu pobedu (@zagavrilovupobedu)


Gavrilovi roditelji pokušavaju na sve načine da animiraju javnost kako bi se pomenuta suma sakupila za njihovog sina. U tu svrhu, nastao je i dnevnik malog Gavrila.
– Dragi dnevniče, da se bolje upoznamo, ja se zovem Gavrilo i uskoro ću da napunim 6 meseci. Primetio sam da se oko mene nešto čudno dešava, još uvek ne znam šta. Znam samo da je tata rekao mami da ne plače i da će sve biti dobro. Čim nešto više saznam, odmah ću ti pisati. Ćao – piše na prvoj stranici objavljenoj na Instagram profilu „Za Gavrilovu pobedu“.
Dokažimo sebi da se solidarnost ne sme ugasiti u našem društvu, a državno rukovodstvo neka bude sram zbog načina kako raspolažu novcem svih poreskih obveznika i šta su im prioriteti.
Bravo Srbijo! Sakupljen novac za malu Aniku
 

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.