Izvor: B92, 30.Okt.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dnevnik": "Salford" kupuje "Novosadsku mlekaru"

Novi Sad -- Engleski investiconi fond "Salford" kupiće 50,5 odsto akcija "Novosadske mlekare", vrednih devet miliona evra, rekao je finansijski direktor te mlekare Vladimir Hromiš za "Dnevnik". "Posao sa 'Salfordom' praktično je dogovoren i ostalo je da Republička direkcija za hartije od vrednosti da odobrenje te transakcije" rekao je Hromiš. "Tri godine se u Novosadskoj mlekari' razmatraju načini promene vlasničke strukture i zaključeno je da je dokapitalizacija najbolje rešenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pregovarano je s mnogim investitorima i proizvođačima iz zemlje i inostranstva i potom zaključeno je da je 'Salford' najbolji partner", rekao je Hromiš. On je istakao da je sa "Salfordom" dogovoren i socijalni program, prema kom neće biti otpuštanja radnika, i dodao da su utanačeni "i svi drugi uslovi" koji su od značaja i za radnike i za fabriku.

"Salford" je do sada kupio beogradski "Imlek", Zaječarsku i mlekaru u Zemunu, a osim s "Novosadskom" pregovara i sa "Subotičkom mlekarom", navodi list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.