Izvor: Radio 021, 23.Jul.2020, 22:41

Đurić najavio istragu kako bi dokazao da mu je otac preminuo čekajući respirator

Petar Đurić čiji je otac Ljubiša umro od KOVIDA-19 u Zemunskoj bolnici 12. aprila, potvrdio je danas da planira pokretanje krivične prijave i da će zahtevati od inspekcije da utvrdi sve okolnosti smrti njegovog oca kako bi se došlo do istine.

"Naravno da ću pokrenuti istragu, želim da se utvrdi istina, da inspekcija utvrdi ko ovde laže. I hoću da se na sudu dokaže istina i da je moj otac umro čekajući slobodno mesto za respirator", rekao je Đurić za portal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Nova S.

Francuska agencija Frans pres objavila je u sredu da je njegov otac Ljubiša Đurić preminuo od korona virusa u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, a uprkos bolničkim izveštajima i samoj potvrdi direktora bolnice da nije bilo slobodnih respiratora.

Premijerka Ana Brnabić ranije danas je ocenila da je reč o "bezočnoj, strašnoj laži i ništa drugo do laži". Brnabić je upitala zašto se bavi slučajem u Srbiji mada je epidemiološka situacija u Francuskoj "lošija" nego u Srbiji. Direktor KBC "Zemun" Dragoš Stojanović izjavio je danas da je njegova izjava koju je dao AFP-u, o pacijentu koji je preminuo u toj bolnici, u naslovu "Nije bilo mesta u respiratornom centru" izvučena iz konteksta.

Đurić je rekao je za Nova S da ne zna kako političare "nije sramota" i "kako da se tim ljudima veruje".

Đurić postao je "zaštitno lice" nedavnih protesta u Beogradu i drugim srpskim gradovima protiv načina na koji vlada rukovodi pandemijom korona virusa, naveo je AFP.

"Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora", vikao je pred kamerom reporterke N1 televizije, objašnjavajući zašto se pridružio hiljadama na protestu u utorak, 7. jula.

Autor: nova.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petar Đurić najavio pokretanje istrage o smrti oca: Kako ih nije sramota?

Izvor: Luftika.rs, 24.Jul.2020, 07:08

Petar Đurić čiji je otac Ljubiša umro od KOVIDA-19 u Zemunskoj bolnici 12. aprila, potvrdio je da planira pokretanje krivične prijave i da će zahtevati od inspekcije da utvrdi sve okolnosti smrti njegovog oca kako bi se došlo do istine.. – Naravno da ću pokrenuti istragu, želim da se utvrdi...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.