Đukić - Dejanović: Statut Vojvodine do kraja godine pred poslanicima Skupštine Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić - Dejanović: Statut Vojvodine do kraja godine pred poslanicima Skupštine Srbije

NOVI SAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je večeras da bi "volela" da se Statut Vojvodine na dnevnom redu Skupštine Srbije nađe do kraja ove godine.

"Budžet i Statut su dva najznačajnija dokumenta koja treba da usvojimo do kraja godine", rekla je ona na zajedničkoj konferenciji za štampu u Skupštini Vojvodine sa predsednicom mađarskog parlamenta Katalinom Sili i predsednikom pokrajinskog paralmenta Šandorom Egerešijem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Đukić Dejanović je najavila da će se zajedno sa Statutom na dnevnom redu naći i zakon koji će omogućiti primenu tog statuta i dodala da je izrada tog zakona već počela.

Predsednica srpskog parlamenta je rekla da će predstavnici Skupštine Vojvodine učestvovati u raspravi u republičkom parlamentu, kada na dnevni red dođe Statut.

Ona je rekla da Vojvodina treba da bude "generator razvoja" Srbije i da "vuče" ka jednom od najznačajnijih državno-političkih ciljeva Srbije - priključenju Evropskoj Uniji.

Predsednica Supštine Srbije i predsednica mađarskog parlamenta Katalin Sili najavile su da će 18. i 19. novembra u Budimpešti potpisati Okvirni sporazum o partnerstvu dvaju parlamenata.

"Predsednica mađarskog parlamenta nam je osvedočeni prijatelj i može puno da nam pomogne na putu evropskih integracija", kazala je Đukić Dejanović.

Katalin Sili je čestitala Srbiji na potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i navela da je od velikog interesa za Mađarsku da Srbija što pre postane članica EU. Ona je kazala da će Mađarska podržati i proces liberalizacije viznog režima za građane Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejanović: Statut Vojvodine uskoro na dnevnom redu

Izvor: Kurir, 29.Okt.2008

NOVI SAD, 29. oktobra (Tanjug) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić- Dejanović izjavila je danas u Novom Sadu da će se Predlog statuta Vojvodine i propratni zakon uskoro naći na dnevnom redu republičkog parlamenta, koji treba da ga potvrdi. "Datum ne mogu da odredim, ali se nadam da će...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.