Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanović: Građani se žale na paniku i nesanicu, ima straha od neizvesnosti

Ministarka bez portfelja u Vladi zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da se u video-link psihoterapijama koje obavlja preko interneta, ljudi najčešće žale na strah od neizvesnosti i bolesti, na paniku i nesanicu.

Đukić Dejanović je u izjavi za Televiziju NovaS poručila da je u ovim teškim momentima samoizolacije važno imati isplaniranu dnevnu dinamiku, napomenuvši da je samo sinoć bilo 375 osoba koje su imale potrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da razgovaraju sa njom.

Sugestija koju sam davala odnosi se na fizički stav i držanje, kod onih koji imaju paniku kako da dišu, opuste mišiće, na šta da misle. Oni koji imaju nesanicu, važno je da primenjuju higijensko-dijetetski režim, navela je Đukić Dejanović.

Ona je istakla da je kod nesanica prevashodno važno preko dana biti budan, imati isplanirane aktivnosti, a od 17 časova pa nadalje ne koristiti psiho-stimulativna sredstva poput kafe, energetskih i slatkih gaziranih pića.

Te osobe bi trebalo u istom terminu da idu u postelju, ako se eventualno noću probude da se ne prevrću po krevetu i ne muče, već da ustanu dok se malo ne umore kako bi se opet vratili u krevet, rekla je ona.

Ministarka je pozvala one koji su po prirodi optimisti da iskoriste ove trenutke koji su na generalnom planu zabrinjavajući, da povećaju aktivnost ka humoru, šali i kreativnosti.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.