Izvor: Radio 021, 10.Apr.2020, 17:36

Đorđević: Zaposlenima u niškoj Juri obezbeđeni uslovi za rad

"Zaposlenima u kompaniji "Jura", u proizvodnom pogonu u Nišu, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i naloženih mera inspektora rada, obezbeđena su zaštitna sredstva - maske, rukavice, kao i neophodna dezinfekciona sredstva, odnosno obezbeđen im je nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja", izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

Kako je naveo, u skladu u ovom proizvodnom pogonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << površine 11.237 kvadratnih metara, trenutno radi 70 ljudi i prilikom obavljanja posla naloženo im je da drže odstojanje od dva metra, odnosno da na jednoj tabli, dužine oko 4 do 4,5 metara radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

Prema njegovim rečima, inspektori rada nastaviće u narednom periodu da vrše vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele Srbije radi kontrole primene poštovanja člana 4. Uredbe o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovodjenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih.

"Svi poslodavci, koji ne budu postupali prema instrukcijama i naloženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom", zaključio je Đorđević.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Za sve koji rade od kuće dozvoljeno korišćenje godišnjih odmora

Izvor: 025info.rs, 11.Apr.2020, 00:03

Vlada Republike Srbije donela je, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zaključak kojim je preporučeno da zaposleni koji u toku vanrednog stanja svakodnevno obavljaju svoj posao, ali od kuće, odnosno na daljinu, iskoriste preostali deo godišnjeg...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.