Izvor: Radio 021, 30.Maj.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Lajović lako do trećeg kola Rolan Garosa

Srpski teniseri Novak Đoković i Dušan Lajović pobedili su svoje protivnike i plasirali se u treće kolo Rolan Garosa.

Đoković je ovaj uspeh ostvario pobedom nad Švajcarcem Henrijem Laksonenom rezultatom 3-0.

Đoković je Laksonena pobedio posle jednog časa i 35 minuta tenisa – 6:1, 6:4, 6:3.

Novak se plasirao treće kolo drugog Grend slema sezone i nastavio pohod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na četvrti Slem u nizu i osvajanje takozvanog "Đoker slema", po drugi put u karijeri.

U prvom setu Švajcarac je više grešio nego što je pogađao, a Đoković je igrao na izuzetno visokom nivou, što je na kraju dokazano rezulatom 6:1.

U drugom setu Laksonen je zaigrao značajno agresivnije, a hrabrost mu se isplatila.

Novak je ipak prvi napravio brejk i poveo sa 3:2, međutim nekoliko munjevitih udaraca kasnije Švajcarac je vratio brejk, i to bez izgubljenog poena.

Prvi pretrpljeni brejk pariskog popodneva Novak je shvatio kao izazov, pa je odmah ponovo oduzeo servis rivalu. Do kraja seta viđen je podjednako agresivan tenis Laksonena, ali i odlična odbrana srpskog igrača (6:4).

Đoković treći set započeo isto kao i prvi – brejkom. Srpski teniser je poveo sa 5:3 i Švajcarac je servirao za opstanak u meču, a Novak je "namirisao" da može da završi meč brejkom i to učinio – posle jednog fenomenalnog forhenda i greške rivala.

U trećem kolu, Novak će za protivnika imati kvalifikanta iz Italije Salvatorea Karuza, koje je iznenadio Žila Simona.

I Dušan Lajović je ovaj dan obeležio pobedom, i to nad Francuzom Eliotom Banšetrijem sa 3-0 u setovima i došao do trećeg kola Rolan Garosa.

Lajović je pobedio kvalifikanta iz Francuske za nešto više od jednog i po časa igre, po setovima 6:3, 6:3, 6:4.

Ovoga puta imaće nešto lakši posao, s obzirom da će se u borbi za četvrto kolo boriti sa Nemcem Aleksanderom Zverevim, koji je u tri seta bio bolji od Šveđanina Mikaela Imera.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kirjosa trese groznica zvana Novak Đoković! (foto)

Izvor: Sportske.net, 30.Maj.2019

Od Rolan Garosa je odustao zbog navodne prehlade, a izgleda da Nika Kirjosa zaista trese groznica kojoj ne može da nađe lek...Nakon incidenta koji je napravio na Mastersu u Rimu Nik Kirjos je nastavio da sa ispadima, pa je tako izvređao Rolan Garosa poredeći ga sa Vimbldonom...Usledila je kazna ATP-a,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.