Izvor: B92, 25.Okt.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Brža gradnja vrtića

Beograd, Novi Sad -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je novu tehnologiju gradnje vrtića koja će omogućiti da ti objekti budu izgrašeni u kraćem vremenskom periodu.

Đilas je juče u Novom Sadu rekao da će u glavnom gradu biti primenjena moderna tehnologija etapno-monolitne gradnje vrtića koja značajno umanjuje troškove i da će u narednih godinu dana biti izgrđena četiri objekta na Čukarici, Bežanijskoj kosi i u naselju Altina.

Prilikom obilaska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo" u naselju Bistrica s gradonačelnikom Novog Sada Igorom Pavličićem, Đilas je kazao da je impresioniran izgledom i komforom koju deci pruža taj vrtić koji je sagrađen za samo šest meseci.

''Iako je duplo veći od onog koji sada gradimo na Čukarici, završen je za upola manje vremena i košta znatno manje'', rekao je Đilas.

On je istakao da su nadležne gradske službe već stupile u kontakt s projektantima novosadskih vrtića i da će objekti biti izgrađeni u narednih godinu dana, kako bi se rešio problem dece koja zbog nedostatka prostora ne mogu da se upišu u obdaništa.

Član Gradskog veća Ljiljana Jovčić izjavila je da će pored toga biti nadgrađena i obdaništa u naselju Bele Vode (203 kvadrata) i vrtić ''Veseljko" (830 kvadrata) u Kotežu.

Prema njenim rečima, početkom novembra počeće rad vrtić u Bloku 32 u Novom Beogradu koji ima 100 mesta, kao i adaptirani vrtić ''Šećerko" u koji će moći da se vrati 400 dece.

Jovčićeva je rekla da je planirano i proširenje vrtića u Sremčici, Filmskom gradu, Žarkovu, Železniku i Ceraku i da će za oko 870 kvadratnih metara biti proširen vrtić ''Neven" u Novom Beogradu, kao i da je u toku izrada projekta za izgradnju vrtića u Kaluđerici (2.270 kvadrata).

U glavnom gradu od 3.500 do 4.000 dece nalazi se na listama čekanja za upis u vrtiće, kazala je ona, a saopštila Gradska uprava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.