Izvor: Radio 021, 12.Jan.2020, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktoru "Infrastruktura železnice" 30 dana pritvora, ostali se brane sa slobode

Specijalni sud odredio je danas pritvor do 30 dana direktoru "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću za primanje mita, dok će se trojica osumnjičenih za davanje mita braniti sa slobode.

Kako Tanjug saznaje, sudija za prethodni postupak je odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada D.B, kao i dvojici novosadslih advokata Z.S. i V.K.

Prethodno su ranije danas svi saslušani pred tužiocem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Jevtić i D. B, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada Z. S. i V. K. su uhapšeni u subotu. Uhapšeni su po nalogu TOK zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika D. B. u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jevtića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Mihajlović: Nemam veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen Jevtić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da nema nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen v. d. generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić.

"Razočarana sam ponašanjem direktora Jevtića i svime što mu se stavlja na teret. Pozdravljam rad državnih organa u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj", navela je Mihajlović u pisanoj izjavi prosleđenoj iz njenog kabineta.

Mihajlović je rekla da od nadležnih pravosudnih organa očekuje da urade sve što je u skladu sa zakonom, te dodaje da im je "dostupna u svakom trenutku".

Podsetimo, "Blic" je objavio da je uhapšeni direktor Jevtić na rukovodećim pozicijama u Železnici bio od devedesetih godina, a da je svojevremeno bio i savetnik ministarke Zorane Mihajlović. Odbor direktora "Železnice Srbije" protiv njega je 2015. godine podneo tužbu Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Autor: Tanjug, Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.