Izvor: Radio 021, 17.Dec.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka doma zdravlja prvo zaposlila ćerku, pa je poslala na specijalizaciju

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je razrešenje direktorke Doma zdravlja u Kuršumliji Uranije Petrović, jer je izabrala svoju ćerku za slanje na specijalizaciju umesto drugog kandidata.

Kako se navodi u rešenju Agencije, koje prenosi Nova ekonomija, Petrović je po održanom konkursu donela odluku da od dva prijavljena kandidata za specijalizaciju izabere svoju ćerku, a o sukobu interesa nije obavestila Agenciju.

"Utvrđuje se da je Uranija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Petrović, direktor Doma zdravlja Kuršumlija, postupila suprotno odredbama člana 27. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije", navodi se u rešenju.

Iz rešenja se vidi da je Petrović između ostalog tvrdila da nije u sukobu interesa jer je o konkursu odlučivala komisija koju je ona formirala i zato što je rangiranje i bodovanje kandidata izvršeno u skladu sa Pravilnikom.

Agencija je, međutim, odlučila da su navodi direktorke "bez osnova", zato što su članovi komisije bili njeni podređeni.

Agencija je još 2014. godine preporučila razrešenje Petrović jer je postupila suprotno zakonu kada je svojoj ćerki Anđelki Petrović prethodne godine dala posao u Domu zdravlja.

Uranija Petrović je 2015. godine takođe javno optužena za mobing od strane jednog od doktora u kuršumlijskom Domu zdravlja.

Autor: Nova ekonomija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Agencija traži smenu direktora Toponice, on kaže da nije kriv i da je prijavio sam sebe

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2019

Zato što je pre dve godine u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica" zaposlio ćerku svoje pomoćnice Aleksandru Jevtić, Agencija za borbu protiv korupcije traži smenu v.d. direktora Milana Stanojkovića. Kada je sklopio ugovor sa njom Agenciju o tome nije obavestio, ali Stanojković...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.