Izvor: Radio 021, 09.Feb.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor policije: Ne postoji mogućnost zloupotrebe kamera

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da će u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji biti postavljene stacionarne kamere za video nadzor, navodeći da će u glavnom gradu do kraja 2020. godine biti postavljeno hiljadu kamera na 800 lokacija čime bi se pomoglo u rešavanju najtežih krivičnih dela i saobraćajnih prekršaja.

Rebić tvrdi da ne postoji mogućnost zloupotrebe tih kamera.

"Ovo je sistem koji će u značajnoj meri omogućiti lakši rad policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na otkrivanju krivičnih dela i prekršaja, ali će u značajnoj meri i podići svest kod građana da ih ne čine, da ne bi bili sankcionisani", rekao je Rebić.

On je naveo da će se projekat postavljanja kamera organizovati fazno, te da će u martu u Beogradu biti postavljeno 10 kamera, u junu 50, u septembru 200, do kraja godine 400, a do 2020. godine 800 kamera.

Rebić je objasnio da će kamere moći da prepoznaju registarske tablice, a da je u toku priprema i da prepoznaju lica.

"Naš fokus će biti najteža krivična dela, poput ubistva i kamere će u enormnoj meri doprineti većoj bezbednosti Beograđana ali i stanovnika drugih gradova kada i tamo budu postavljene", kazao je direktor policije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.