Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađene vode

Direktor Spensa Milan Jarić podneo je danas ostavku zbog havarije i zagađene vode na bazenima.

Povodom situacije na bazenima na Spensu i Slanoj bari, na vanrednoj konferenciji član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin potvrdio je da je Jarić podneo ostavku.

On je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni u navedenim sportskim centrima ponovo bili funkcionalni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako na Spensu, tako i na Slanoj bari ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva. Ipak, moramo biti svesni činjenice da raspolažemo sa starom opremom i zbog toga bi posebno naglasio da smo prvi pokrenuli pitanje rekonstrukcije celokupnog objekta Spensa i da bi taj posao trebao da počne u maju", rekao je Cvjetićanin.

On je dodao da je Grad, vodeći računa o prioritetima, omogućio odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim  bazenima u Novom Sadu, kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja.

Prema rečima generalnog direktora vaterpolo kluba "Vojvodina" Marka Ćuka plivači i vaterpolisti koji treniraju  na bazenima na Spensu i Slanoj bari dobili su obećanje od Grada da će se preuzeti sve mere kako bi se novonastali problemi otklonili u što kraćem roku. On je dodao da je Grad obezbedio prostore, odnosno bazene, na teritoriji Novog Sada kako bi se nastavilo sa redovnim trenažnim procesom.

Prethodno danas je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da očekuje da direktor Spensa Milan Jarić već danas podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode, o čemu više OVDE.

Podsetimo, 021 je otkrio da je Spens sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem. Preduzeće je kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostalo da spomene prisustvo opasne materije u vodi. Tu priču čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor Spensa podneo ostavku, bazeni uskoro opet u funkciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2020

Direktor Javnog preduzeća Sportski i poslovni centar "Vojvodina" (Spens) Milan Jarić podneo je ostavku na tu funkciju zbog problema sa ispravnošću vode u bazenima koji će uskoro ponovo biti u funkciji, rekao je danas član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin...Cvjetićanin je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađene vode

Izvor: NoviSad.com, 25.Feb.2020

Kako je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i očekivao, direktor Spensa Milan Jarić podneo je danas ostavku zbog havarije i zagađene vode na bazenima. To je na konferenciji za novinare rekao član Gradskog veća za sport i omladinu..

Nastavak na NoviSad.com...

Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađenja vode

Izvor: Luftika.rs, 26.Feb.2020, 09:27

Zbog problema sa zagađenom vodom na bazenima na Spensu i Slanoj bari direktor Spensa Milan Jarić podneo je ostavku. To je na vanrednoj konferenciji saopštio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.. On je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.