Dinkić Neobusu obećao finansijsku pomoć države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2010, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić "Neobusu" obećao finansijsku pomoć države

NOVI SAD - U novosadskom "Neobusu" proizvedeni su prvi autobusi za izvoz na zapodnoevropsko tržište.

Rukovodstvo kompanije najavljuje povećanje proizvodnje i redovne plate radnicima, a ministar za ekonomiju Mlađan Dinkić finansijsku pomoć države.

Izveštava novinarka Radio Novog Sada Jasmina Dabić.

S holadskom kompanijom VDL, Neobus je lane dogovorio izvoz 150 autobusa godišnje u naredne 3 godine. Prihod od izvoza je oko 25 miliona evra što će domaću kompaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svrstati među vodeće u Jugoistočnoj Evropi, smatra ministar Dinkić i najavljuje pomoć države.

U proteklih 6 meseci, kompanija je mnogo investirala u opremu i unapređenje tehnologije zbog čega plate kasne oko dva meseca, potvrđuje predsednik Upravnog odbora Neobusa Zoran Kijac.

Radnici nisu krili nezadovoljstvo zbog neredovnih isplata, ali veruju, rukovodstvu da će se to uskoro promeniti. Prvih 18 autobusa uskoro odlazi na tržište Francuske, Italije i Nemačke, a plan je da svaka 3 dana bude proizveden po jedan autobus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.