Izvor: Luftika.rs, 21.Mar.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dim neprijatnog mirisa nad Novim Sadom, vatrogasci traže uzrok

U većem delu Novog Sada vidljiv je dim, ali nije poznato odakle tačno dolazi. Kako piše 021.rs, vatrogasci su na terenu i pokušavaju da pronađu mesto odakle dolazi dim.
Mole se građani koji uoče požar da jave vatrogascima na broj 193.
Mada novosadski vatrogasci nisu još dobili informaciju o tome odakle potiče dim, nezvanično se može čuti da postoji mogućnost da je donet vetrom, a da je požar negde u okolini grada.
U JP „Čistoća“ je za 021 rečeno da ne gori >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << deponija.
Prema podacima automatskih stanica koje u gradu beleže koncentracije štetnih materija u vazduhu, na mernom mestu u Rumenačkoj ulici od 8 časova došlo je do znatnog porasta suspednovanih čestica PM10, prašine i sličnog sa 40 na preko 200.
Ovo govori da je bar u ovom delu Novog Sada došlo do značajnijeg zagađenja vazduha, jer u uobičajenim uslovima ta cifra maksimalno iznosi 50.
U Higijenskom demantuju da je Novi Sad šesti najzagađeniji grad na planeti

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.