Digitalno restaurisan film Specijalno vaspitanje 22. marta u Kulturnom centru

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2018, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalno restaurisan film "Specijalno vaspitanje" 22. marta u Kulturnom centru

Besplatna projekcija digitalno restaurisanog filma "Specijalno vaspitanje", održaće se u četvrtak 22. marta u Kulturnom centru Novog Sada u 19 časova.

Kultni film Gorana Markovića iz 1977. godine, u produkciji Centar Filma, biće prikazan u novom kvalitetu slike i zvuka zahvaljujući projektu "Vip kinoteka".

Film je svoju premijeru doživeo na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, a glumac Ljubiša Samardžić je za ulogu milicionera Caneta, dobio Zlatnu arenu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mušku epizodnu ulogu. Takođe, iste godine, film je dobio nagradu Zlatni dukat Manhajmskog festivala.

"Specijalno vaspitanje" je jedno vreme bio najpopularniji i najprodavaniji film Gorana Markovića i imao je svoje projekcije u preko 50 zemalja. Projekat "Vip Kinoteka", nastao u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke, ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Do kraja ove godine, u okviru ovog projekta, biće digitalno restaurirano još sedam filmskih ostvarenja, koja su obeležila srpsku i regionalnu kinematografiju.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Predstavljanje projekata Kraljevske akademije iz Haga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2018

U okviru studijskog boravka studenata i profesora Kraljevske akademije iz Haga (FIELDTRIP), a u saradnji sa Katedrom za fotografiju Departmana likovnih umetnosti iz Novog Sada, održaće se prezentacija projekata predavača i radova studenata haške Kraljevske akademije, u četvrtak, 22. marta  od 10...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.