Izvor: Radio 021, 10.Jul.2020, 09:28

Dezinfekciono sredstvo za dezobarijere u ulazima od sutra na raspolaganju Novosađanima

Građani, ali i upravnici stambenih zajednica, od sutra mogu da preuzmu dezinfekciono sredstvo za dezobarijere u ulazima, navode u Gradskoj kući.

Reč je o natrijum hipo-hloritu.

Prvi punkt sa dezificijensima nalazi se kod službenog ulaza 3 na Spensu (prekoputa Promenade), gde će sredstvo moći da se preuzme od subote, 11. jula.

Drugi punkt nalazi se kod JKP "Stan" u Lasla Gala 22, gde će sredstvo biti na raspolaganju od sutra u periodu od 12 do 16 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Treći punkt je na glavnom ulazu GSP na Futoškom putu 46, takođe od subote od 12 do 16 časova.

Građani za zgrade u kojima žive mogu da preuzmu sredstva i sami, ali je preporučljivo da to organizovano učine upravnici stambenih zajednica za svaku od zgrada.

Neophodno je poneti odgovarajuću, sterilnu i bezbednu ambalažu ili kanistere do 50 litara, poručuju iz Gradske kuće.

"Sredstvo natrijum hipo-hlorita je razblaženo 9:1 i spremno odmah za upotrebu, a uz njega građanima će biti uručeno i adekvatno uputstvo o upotrebi. Preuzimanje dezinfekcionog sredstva biće moguće i u narednim danima na istim punktovima, a obezbeđene su dovoljne količine. Grad Novi Sad je u aprilu postavio dezobarijere ispred više od 4.700 ulaza u stambene zgrade", navode u Gradu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.