Izvor: Luftika.rs, 20.Sep.2021, 16:38

Devojčica htela da skoči sa mosta u Novom Sadu, a Markove reči spasile su joj život

Pomoćnik komandira Policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu, Marko Stefanović, sprečio je 17. septembra maloletnu devojčicu da počini samoubistvo skokom sa Mosta slobode.
Policajac Stefanović opisao je presudnih pet minuta drame na mostu i skromno zaključio da nije učinio ništa što ne bi i njegove druge kolege da su se našle u takvoj situaciji.
Činjenica da je spašen jedan mlad ljudski život za njega je najvažniji deo priče.
– Vraćajući se iz suda gde sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << bio službeno, preko radio veze sam čuo da je neko od građana prijavio da mlađa ženska osoba namerava da skoči sa Mosta slobode – govori Stefanović za Novosti šta se dešavalo oko 13.30 časova tog 17. septembra.
– Odmah sam se uputio tamo, jer sam bio u blizini.
Maloletnici, koja je prešla ogradu mosta, stotinak metara od ulaska u tunel prema Sremskoj Kamenici je obazrivo prišao i započeo razgovor sa njom, ali je ona odbijala svaki razgovor, govoreći mu da mu ne prilazi.
U blizini, na mostu su se u tom trenutku zatekla i dvojica Stefanovićevih kolega iz Sremske Mitrovice, koji su mu priskočili u pomoć.
– Nastavio sam da je molim da mi dozvoli da joj priđem, čak sam skinuo i opasač – prepričava Stefanović, dramatične i napete trenutke sa mosta.
– Srećom, pristala je, i tada smo je kolega iz Sremske Mitrovice i ja uhvatili i spustili na bezbedno. Kazala je da je odličan đak, iz funkcionalne porodice i da nema razlog zbog čega se odlučila na taj korak.
O onome što se dešavalo na Mostu slobode, odmah je obaveštena i Služba hitne pomoći, koja je maloletnicu prevezla u bolnicu.
Izvor: Novosti
Dvoje mladih izvršilo samoubistvo u CG na isti način, uz iste poruke na Instagramu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.