Izvor: Radio 021, 08.Maj.2021, 07:28

Deo frilensera: Nastavićemo sa uličnim akcijama i pravnom borbom

Deo frilensera koji su nezadovoljni usvojenim izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, okupljeni u udruženje pod imenom Internet radnici Srbije (IRS) saopštili su da dogovor predstavnika Udruženja radnika na internetu (URI) sa Vladom za rešavanje problema oporezivanja tog sektora "nije legitiman".

Oni navode da će nastaviti sa uličnim akcijama i pravnom borbom.

U saopštenju se navodi da "IRS, koji je osnovan 27. aprila, čine aktivisti koji su mesecima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << protestovali, kampovali i borili se za pravedno rešenje i otpis navodnih dugovanja svih internet radnika, kao i za definisanje prihvatljivog modela oporezivanja u budućnosti".

IRS navodi da su predstavnici URI postigli dogovor s Vladom "koji predstavlja rešenje samo za jedan deo internet radnika i koji prospektivno ne rešava pravni status ove zajednice ljudi".

"Ono što delegitimiše sporazum URI-ja i Vlade je deficit transparentnosti, odluka je doneta bez konsultacije sa članovima udruženja, i nedovoljna reprezentativnost članstva, odluka je doneta pred ne više od dvadesetak od ukupno 2.200 članova koliko je u tom trenutku brojalo udruženje", navodi se u saopštenju.

IRS navodi da će "nastaviti pravnu i medijsku borbu i ulične akcije“, sa ciljem da „svoju borbu intenziviraju kao saradnju sa svim onim građanskim pokretima i inicijativama koje gravitiraju oko sličnih vrednosti i ciljeva".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.