Deo Sajlova dobija novu uličnu rasvetu

Izvor: Radio 021, 07.Apr.2015, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo Sajlova dobija novu uličnu rasvetu

"Zavod za izgradnju grada" završio je izgradnju novog javnog osvetljenja na nekoliko lokaliteta u Novom Sadu, dok je u završnoj fazi osvetljavanje ulica na Sajlovu.

Radovi su završeni u OŠ "Dušan Radović" (postavljeno 14 novih stubova),  na putu do manastira u Kaću (postavljeno 25 novih stubova javne rasvete), u Javorovoj ulici (na postojeće stubove postavljeno 11 novih svetiljki), ali i u Ulici Mike Antića gde je izgrađeno 8 novih stubova.

"Bezbednost naših >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sugrađana je najvažnija, stoga se ulažu napori da se što pre obezbede uslovi i tamo gde je neophodno izgradi novo javno osvetljenje i postave svetiljke čime će se osigurati bezbednije kretanje vozila i pešaka i u noćnim satima", kaže direktor ZIG-a Goran Višnjić.

U ulicama na Sajlovu trenutno se postavlja javno osvetljenje u svim onim ulicama u kojima ga do sada nije bilo, i menjaju se stare sijalice na postojećim stubovima. U završnoj fazi je izgradnja javnog osvetljenja u sledećim ulicama: Sajlovo 30, Nikole Begovića, Ilije Smiljanića, Sajlovo 25, 39, 31, 37, kao i na postojećim sportskim terenima.

Završeni su radovi u ulicama Donje i Gornje Sajlovo gde su zamenjene sve postojeće svetiljke, a na mestima gde nisu postojale dopunjene su novim. Cilj je da se u svim ulicama gde za to postoje tehničke mogućnosti postojeće živine svetiljke demontiraju i zamene novim, led izvorima svetla.

U narednih nekoliko dana novo osvetljenje dobija i nasip na Kamenjaru, od Ulice heroja Pinkija do Ulice Nova 1. Izgrađeno je osvetljenje u dužini od  4,5 kilometra i postavljena 123 stuba javne rasvete sa 140 odgovarajućih svetiljki.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.