Izvor: Luftika.rs, 18.Mar.2019, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstrant održao lekciju Žandarmeriji: Šta ćete deci da kažete? (VIDEO)

Protesti u Beogradu 16. i 17. marta 2019. godine uzburkali su srpsku javost, a ponovo su se na suprotnim stranama našli građani i Žandarmerija. Demonstrante su predvodili lideri opozicije i organizatori protesta „1 od 5 miliona“, koji su zahtevali da uživo gostuju na Radio televiziji Srbije.
Sve je počelo u subotu kada je grupa demonstranta upala u RTS. Kako im nije odobren zahtev da uživo gostuju na Dnevniku 2, došlo je do višesatne krize u zgradi Javnog servisa koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << praktično bila blokirana. U RTS je stgla i Žandarmerija koje je izbacila deo građana iz zgrade, da bi se naposletku demonstranti na poziv lidera opozicije povukli.
Novi protest održan je u nedelju ispred zgrade Predsedništva u kojoj se u tom trenutku predsednik  Srbije Aleksandar Vučić obraćao naciji.
Ispred zrade Predsedništva je i nastao klip na kojem vidimo jednog od demonstranata kako se ogrnut srpskom zastavom obraća pripadnicima Žandarmerije, Reč je o Urošu Saviću, aktivisti Dveri koji je nakon protesta priveden i određen mu je pritvor do 30 dana.
Podsetimo, predsednik Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u Radio televiziju Srbije (RTS) i tokom protesta ispred Predsedništva Srbije, javlja RTS pozivajući se na agenciju Tanjug.
Vučić je međutim, kako se navodi, rekao da neće abolirati odgovornosti one koji su na protestu nosili motornu testeru i napadali policajce.
Nakon emotivnog govora Uroš je dobio i veliki aplauz okupljenih građana. Pogledajte kako je izgledalo obraćanje demonstranta žandarmeriji.
Predsednik Srbije čak i šah igra po svojim pravilima



Брате Uroš Savić, син те се неће стидети. А власт нек зна, нећемо им опростити ни једног ухапшеног другара
Gepostet von Јелена Вујановић am Montag, 18. März 2019

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.