Deda Mrazevi tražili ostavku predsednice Južne Koreje

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2016, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deda Mrazevi tražili ostavku predsednice Južne Koreje

Desetine hiljada Južnokorejaca ponovo je protestovalo u Seulu tražeći od predsednice Pakr Geun Hje da odmah podnese ostavku, a ovog puta mnogi od njih su nosili kostime Deda Mraza.

To je deveti vikend za redom da se organizuju protesti zbog korupcionaškog skandala u koji je umešana prijateljica i bliska saradnica predsednice.

Parlament je početkom decembra izglasao opoziv predsednice, a odluku mora da potvrdi i Ustavni sud.

Prema navodima organizatora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više od 55.000 ljudi pridružilo se protestnom maršu ka rezidenciji predsednice, kancelariji premijera i ustavnom sudu, prenosi Bi-Bi-Si. Policija nije dala procene o broju demonstranata.

Učesnici su uzvikivali "Odmah uhapsite Park" i pevali božićne pesme s izmenjenim tekstom kojim su ismevali predsednicu.

Između 200 i 300 mladih obučenih u kostime Deda Braza delili su knjige i božićne čestitke deci na protestu, uzvikujući: "Pokloni deci i lisice Parkovoj!".

Prijateljica predsednice Čoi Sun Sil, navodno je, iako nije imala zvaničnu funkciju, koristila svoj uticaj i primoravala kompanije da doniraju milione dolara dvema fondacijama koje je kontrolisala. Ona je u pritvoru od oktobra.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.