Dečija bolnica uskoro dobija magnetnu rezonancu

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2018, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečija bolnica uskoro dobija magnetnu rezonancu

Dečija bolnica uskoro će dobiti magnetnu rezonancu isključivo za preglede dece.

Radovi na izgradnji novog objekta u kome će biti smeštena MR su počeli, a Pokrajinska vlada izdvojila je 100 miliona dinara za nabavku aparata i više od 23 miliona dinara za izgradnju objekta u okviru bolnice.

Kako je rekao predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, tender za kupovinu je završen i MR aparat će biti isporučen odmah nakon izgradnje objekta.

U Dečijoj bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Novom Sadu, koja je jedina tercijarna zdravstvena ustanova u kojoj se leče deca i mladi do 18 godina iz cele Vojvodine, godišnje se hospitalizuje oko 13.000 dece i obavi oko 130.000 pregleda, a svake godine je za oko 2.000 malih pacijenata potrebno obaviti dijagnostiku magnetnom rezonancom.

Prema rečima v.d. direktorke Dečije bolnice Jadranke Jovanović Privrodski, ovi pregledi se za pacijente Dečije bolnice sada obavljaju na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici i u Kliničkom centru Vojvodine.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.