Izvor: Luftika.rs, 28.Nov.2021, 10:43

Dečak od 12 godina nestao bez traga u okolini Ljiga

Spasioci Gorske službe spasavanja pretražuju teren u okolini Ljiga, gde je u subotu popodne nestao dvanaestogodišnji dečak.
Dečak je nestao u okolini mesta Štavica, navodi se u saopštenju GSS-a.
U pretragu je krenulo deset spasilaca Gorske službe spasavanja.
– Naši pripadnici su pretražili veliki deo reona. I dalje nema informacija, potraga se nastavlja – rečeno je iz GSS.
Inače, Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovolјna i neprofitna organizacija čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi, osnovni je zadatak ove službe.
GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši. U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente…
Izvor:RTS
Dvoje planinara nestalo na Fruškoj gori, potraga ušla u noć

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"TEREN NEPRISTUPAČAN, SVUDA JE ŠUMA, NADAM SE DA ĆEMO GA NAĆI" Spasilac Gorske službe kaže da nestalog dečaka (12) iz Ljiga traže specijanom metodom (FOTO)

Izvor: Blic, 28.Nov.2021

Potraga za dečakom iz Ljiga koji je nestao juče oko 17 časova i dalje traje, a kako za "Blic" kaže Marko Obradović, spasilac GSS, koji je sve vreme na terenu, teren je jako težak, ali da se nadaju srećnom kraju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.