Izvor: Luftika.rs, 24.Feb.2020, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak koji je hteo da se ubije zbog maltretiranja u školi izašao na teren sa ragbistima Australije

Devetogodišnji zlostavljani dečak čija je majka objavila potresni snimak na kojem dečak plače i govori kako želi da se ubije jer ga je grupa vršnjaka zlostavljala u školi, sinoć je, kako kaže, doživeo najbolji dan u svom životu.
On je, naime, zajedno sa ragbistima autralijskog tima izašao na teren, čime mu je pružena bezuslovna podrška Autralijanaca, ali i celog sveta.
Dan iz snova U videu koji je juče postao viralan, devetogodišnji dečak je rekao: „Želim da umrem… >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Daj mi nož… Ubiću se“, nakon zlostavljanja koje je taj dan doživeo u školi zbog svoje bolesti.
Devetogodišnji dečak Quaden pozvan je da prošeta stadionom zajedno sa ragbi timom Autralije na jednoj prijateljskoj utakmici.
Masa na stadionu oduševljeno je usklikivala kada je Quaden izašao na teren držeći se za ruku sa kapitenom Joelom Thompsonom.
Video koji je rastužio svet Očajna majka iz Brizbejna (Australija) objavila je na mreži snimak na kome je njen devetogodišnji sin preklinje da mu da konopac da se ubije, jer su mu se u školi podsmevali zbog patuljastog rasta.
Jaraka Bejliz snimila je sina Kvejdena kako plače u kolima nakon što ga je u sredu pokupila iz škole.
Uplakani dečak, koji pati od ahodroplazije, najčešćeg oblika patuljastog rasta, rekao je majci:
– Daj mi konopac, hoću da se ubijem – a zatim:
– Hoću samo da se ubodem u srce… Želim da me neko ubije.
pic.twitter.com/7VV0XuZVP2
— Mr.Solo Dolo (@turnerland12) February 20, 2020

Od kada je postavila video na mrežu, Jaraka Bejliz neprekidno prima poruke podrške, kako od prijatelja, tako i od nepoznatih osoba.
Devetogodišnji dečak se slikao sa zvezdom australijske Nacionalne ragbi lige Latrelom Mičelom.
Njegovoj sreći nije bilo kraja:
– Hoču da umrem… Moram da se počešem – rekao je on.
Dečakova majka je objasnila zašto je podelila snimak, iako obično ne objavljuje uznemirujuće trenutke iz privatnog života.
– Trudimo se da budemo jaki i što pozitivniji i delimo naše lepe trenutke, ali ovo pokazuje kako mobing utiče na devetogodišnje dete – rekla je na snimku.
– Molim vas, pokažite ovo svojoj deci, porodici i prijateljima, jer je dovoljan još samo jedan incident… A onda se čudite kada deca izvrše samoubistvo.
Majka nije ulazila u detalje, ali je navela da su druga deca u razredu govorila dečaku da je “kepec”.
Bejliz, inače, aktivista za prava Aboridžina, ispričala je prošle godine za „Kurir mejl“ da je Kvejden prvi put pokušao da se ubije kada je imao samo šest godina, i da je to probao više puta.
– Objasnila sam mu da nema povratka, kada to učiniš, otišao si zauvek, ali on je i dalje pokušavao.
Kvejden je nedavno ostao bez dede i mlađeg polubrata, koji je mrtvorođen.
– Mislio je da će biti s dedom i malim bratom ako ode u raj – objasnila je majka.
Šta je ahodroplazija? Ahodroplazija je poremećaj rasta kostiju koji sprečava promene u hrskavici, naročito u dugim kostima ruku i nogu.
Karakteristike su ograničenost pokreta laktova, velika glava, mali prsti i normalna inteligencija.
Može da izazove zdravstvene komplikacije, kao što je zastoj u disanju (apnea), gojaznost, učestale infekcije ušiju i naglašena unutrašnja krivina u lumbalnom delu kičme.
Podršku dečaku pružili su mnogi, među kojima je glumac Hju Džekmen i NBA košarkaš Enes Kanter. Oni su snimili video poruku upućenu Kvejedenu.
– Jači si od mene – rekao je u poruci Džekmen i pozvao ostale da budu „pristojni“.
Quaden – you’ve got a friend in me. #BeKind @LokelaniHiga https://t.co/8dr3j2z8Sy pic.twitter.com/jyqtZYC953
— Hugh Jackman (@RealHughJackman) February 20, 2020

Kako je Novosađanka u smrti sina jedinca pronašla najjači motiv da pomaže drugima

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Nastavlja se priča o zlostavljanom dečaku: On i majka nestali sa društvenih mreža

Izvor: B92, 24.Feb.2020

Nakon što se snimak devetogodišnjeg Kvejdena iz Australije koji uplakan govori da želi da umre zbog maltretiranja u školi raširio internetom i izazvao brojne reakcije širom sveta, dečak i njegova majka, potpuno su nestali sa društvenih mreža...Razlog za to su bili ružni komentari zbog kojih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.