Dečaci češće žrtve najtežeg oblika seksualnog zlostavljanja na internetu

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečaci češće žrtve najtežeg oblika seksualnog zlostavljanja na internetu

Dečaci su izloženiji od devojčica najtežim oblicima seksualnog zlostavljanja na internetu, pokazao je izveštaj Interpola koji ukazuje na nepoznate aspekte tog problema.

Organizacije koje se bore protiv krijumčarenja ljudi kažu kako je globalna dostupnost jeftinog i brzog interneta i mobilnih telefona podstakla porast zloupotrebe dece na internetu, što uključuje i uživo prenošenje zlostavljanja dece i prodaju radi seksualnih odnosa.

Iako su devojčice žrtve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u dve trećine slučajeva, zadnje istraživanje pokazuje da fotografije i videosnimci s dečacima, među kojima su neki vrlo mali, često sadrže teže oblike zlostavljanja poput sadizma i drugih oblika seksualnog zlostavljanja.

Zaključci su temeljeni na analizi baze podataka od više od milion fotografija i videosnimaka kategorizovanih kao zlostavljajućih iz čitavog sveta koje je prikupio Interpol.

Baza podataka Interpola identifikovala je više od 12.000 žrtava od kad je uspostavljena 2009, a vlasti ulažu napore da identifikuju i druge. Od onih koji nisu identifikovani više od 60 odsto su vrlo mala deca, uključujući bebe i decu do dve godine, a jedna trećina su dečaci.

Interpol i ECPAT kažu kako je identifikacija žrtava ključ potrage za počiniocima zbog toga što materijal o zlostavljanju često snimaju oni koji su bliski deci poput nastavnika ili staratelja.

Autor: Hina

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dečaci izloženiji težim oblicima zlostavljanja na internetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2018, 11:41

Dečaci su izloženiji od devojčica najtežim oblicima seksualnog iskorišćavanja na internetu, pokazuje izveštaj Interpola i organizacije za borbu protiv seksualnog zlostavljanja dece ECPAT International...U izveštaju se, takođe, ukazuje da je u velikoj meri prisutan trend da se ne prijavljuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.