Deca srpske nacionalnosti u Vukovaru bez paketića

Izvor: Radio 021, 20.Dec.2016, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca srpske nacionalnosti u Vukovaru bez paketića

Učenici jedne vukovarske osnovne škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku nisu dobilii božićne paketiće, jer su tako odlučili voditelji nastave na jeziku manjina, preneli su večeras hrvatski portali.

Split je pripremio poklone za sve učenike osnovnih škola u Vukovaru, ali su u vukovarskoj Osnovnoj školi "Nikola Andrić" paketiće dobili samo učenici koji nastavu slušaju na hrvatskom jeziku.

"Prošle godine paketići su deljeni u školi i bili su uručeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoj deci bez obzira na nacionalnost. Ove godine dodela paketića trebalo je da bude održana u prostorijama Udruženja branitelja Sajmišta u tom delu grada. Voditelji smene na srpskom jeziku i pismu doneli su odluku da deca srpske nacionalnosti tamo ne idu", rekli su Večernjem listu u toj vukovarskoj školi.

List navodi da je to objašnjeno činjenicom da ima različitiih roditelja i da oni nisu prethodno kontaktirani, pa su se na taj način želele izbeći neprijatnosti.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je oštro osudio postupak odgovornih, dok je njegov zamenik iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković rekao da dogadjaj ne bi trebalo "predimenzionirati", već da ga treba smestiti u okvire grada Vukovara, navodi Večernji list.

Autor: Večernji list

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.