Deca se večeras vraćaju posle dva dana provedena na aerodromu na Kipru

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2017, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca se večeras vraćaju posle dva dana provedena na aerodromu na Kipru

Trinaestoro dece iz Srbije, uzrasta od devet do 14 godina, od nedelje uveče je "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru.

Njima carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

Vođa puta i direktor KUD "Izvor" Dejan Tošić rekao je u 22.45h treba da dođu dva aviona po njih. "Treba da dođu dva aviona po nas, s tim što ne možemo svi da stanemo u njih, pa će nas troje da ostane i vratićemo se 19. aprila", dodao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Tošić je objasnio je da je to društvo trebalo da gostuje na festivalu folklora u mestu Girne (na grčkom Kirenija). "U Larnaku smo krenuli juče oko ponoći i sleteli smo noćas oko dva sata po našem vremenu. Predali smo pasoše i pokazali pozivna pisma i veći deo grupe je prošao bez problema. Međutim ođednom je jedan carinik počeo da pravi problem i svi smo vraćeni. Smetalo mu je to što idemo u turski deo i što ćemo igrati tamo u parlamentu", objasnio je Tošić.

Sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je rekao da je sa decom otpravnik poslova naše ambasade na Kipru i biće sa njima dok ne dođe avion.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Deca se večeras vraćaju posle dva dana "zarobljena" na aerodromu na Kipru

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2017

Trinaestoro dece iz Srbije, uzrasta od devet do 14 godina, od nedelje uveče je "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru, a trebao bi kasno noćas da se vrate u Beograd...Njima carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva...Vođa puta i direktor KUD "Izvor" Dejan Tošić...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.