Deca rođena carskim rezom su gojaznija

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca rođena carskim rezom su gojaznija

Deca rođena carskim rezom su tokom detinjstva gojaznija od vršnjaka, zaključila je grupa naučnika iz Norveške.

Do takvog saznanja došli su na osnovu studije u kojoj su učestvovala deca rođena prirodnim i carskim putem. I stručnjaci sa Harvarda su utvrdili da i mališani koji na svet nisu došli vaginalno imaju čak 64 odsto veće šanse da pate od problema sa kilogramima u odnosu na rođenu braću ili sestre koji su rođeni prirodno.

Naučnici su sproveli istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u kojem su korišćeni podaci 15.0000 žena i 22.000 dece, od kojih je 5.000 rođeno carskim rezom.

Ustanovljeno je da mališani rođeni carskim rezom imaju manje zdravih bakterija u crevima i češće obolevaju od astme, što su objasnili činjenicom da su bebe rođene na uobičajen način izložene bakterijama koje pozitivno utiču na razvoj njihovog imunološkog sistema, pa su zbog toga u startu otporniji.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.