Izvor: Radio 021, 07.Apr.2019, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca koja slušaju rege i klasičnu muziku imaju veće šanse da odrastu u otvorene osobe

Poslednja istraživanja navode da su odrasli koji su slušali rege i klasičnu muziku kao deca znatno otvoreniji prema novim idejama i aktivnostima kao što su kušanje nove hrane, isprobavanje raznih sportova, čitanje novih knjiga i menjanje stila oblačenja.

Do ovog zaključka su došli na Westminster Univerzitetu u Londonu, gde su ispitivanja vršena nad 2000 odraslih osoba. Sa univerziteta takođe napominju da odrasli koji su bili izloženi širem dijapazonu muzike u godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << formiranja ličnosti imaju veću želju za proširivanjem svojih vidika u raznim aspektima života.

Više od četvrtine njih koji su bili izloženi rege muzici tokom detinjstva su otvoreniji ka isprobavanju novih stvari, što je takođe tačno za petinu njih koji su bili izloženi klasičnoj muzici.

Međutim, zanimljivo je da se samo 4% njih koji su slušali hevi metal i soul u ranim fazama života izjasnilo da su trenutno otvoreni ka novim avanturama i eksperimentisanjima.

Autor: Hardwired

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.