Izvor: Radio 021, 17.Dec.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Srbije ipak ostaju na Malti

Nakon velikog pritiska javnosti došlo je do preokreta u priči o 22 deteta iz Srbije, kojima je pretio progon sa Malte zbog nedovoljnih zarada roditelja.

Premijer Malte održao je jutros hitan sastanak sa ministrima koji su uključeni u rešavanje ovog problema i doneta je odluka o izuzeću, saznaje RTS. To znači da će 22 deteta državljana Srbije dobiti boravišne dozvole i ostati na Malti.

Ipak, kako saznaje RTS, roditelji su zabrinuti da bi ova odluka mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da bude kratkog daha i strahuju da će malteške vlasti ponovo početi da šalju odbijenice.

Premijeru Malte bila je predata peticija za ostanak dece. Peticiju je za manje od 24 sata potpisalo 3.000 ljudi, među njima i brojne poznate ličnosti, kao i malteški nadbiskup.

Podršku roditeljima iz Srbije pružila je i bivša predsednica Malte Mari-Luiz Koleiro Preka, koja je rekla da je zgrožena zbog tretmana malteške administracije prema nedomicilnoj zajednici.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pobeda razuma na Malti: Srpska deca ostaju sa roditeljima

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2019

Nakon velikog pritiska javnosti, medija i srpske zajednice na Malti, došlo je do preokreta u priči o 22 deteta iz Srbije, kojima je pretio progon zbog nedovoljnih zarada roditelja Dvadeset dva deteta srpskih državljana na Malti, kojima je pretio progon, ostaće na ostrvu, javlja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.