Izvor: Radio 021, 25.Apr.2021, 09:06

Danas velika akcija čišćenja Srbije, u Novom Sadu uklanjanje smeća na četiri lokacije

Velika akcija čišćenja na 54 različite lokacije po Srbiji održaće se danas, a u Novom Sadu su planirane akcije na četiri lokacije.

Organizator ove zelene akcije pokret Eko straža.

Oficirac - kako se navodi u pozivu na akciju, ova lokacija je potpuno zapuštena van sezone kupanja.

Okupljanje je u 10 časova, a organizatori su zamolili zainteresovane učesnike da ponesu rukavice i nešto džakova.

Dunavac - Neformalna građanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << inicijativa "Dunavac - Šodroš" učestvovaće u ovoj akciji. Okupljanje je u 10 časova na nasipu (na Dunavcu) i u 10:15 časova se kreće u akciju.

"Ne zaboravite da ponesete svoje rukavice, a kese za sakupljanje smeća i otpada biće obezbeđene. Obucite se slojevito i pošto ćemo biti u blizini vode, planirajte obuću koja ne propušta vodu. Potrudićemo se da tokom akcije sakupljanja i razvrstamo otpad (plastične flaše, staklo i limenke) od komunalnog otpada", navode organizatori u pozivu.

Takođe, akcija će se sprovesti uz puno poštovanje epidemioloških mera.

Veternik - Okupljanje je u 10 časova ispred platoa KPC Veternik.

"Potrebno je poneti rukavice, kese za smeće (ko može pošto će deo džakova biti obezbeđen), maske i dobro raspoloženje. Prikuplja se smeće sa javnih površina u centru Veternika. Treba napomenuti da smo dobili podršku od MZ Veternik i izviđača iz Veternika, kao i JKP Čistoća koje će odneti smeće nakon prikupljanja", navodi se u pozivu na akcijanje.

Futog - Okupljanje je 9:30 časova na nasipu kod skele.

"Ovo je samo početak. Rešavanje čistoće Futoga je na svima nama", kažu organizatori.

Na kojim još lokacijama u Srbiji će biti organizovana akcija čišćenja možete pogledati OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Velika akcija čišćenja i u Novom Sadu, Veterniku, Futogu, Begeču

Izvor: NoviSad.com, 25.Apr.2021

Velika akcija čišćenja Srbije, u organizaciji pokreta Eko straža, počela je danas u 10 časova na 54 različite lokacije. Ekološka akcija, simbolično nazvana „Zavrni rukave no.3“ održava se i u Novom Sadu, na Oficircu i Dunavcu, kao i u..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.