Izvor: Radio 021, 14.Dec.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas u Novom Sadu - subota, 14. decembar

U Novom Sadu danas možete da prisustvujete predstavama, predavanjima, tribinama, dečijim radionicama, a najviše koncertima i žurkama.

11 časova

Udruženje građana "Otvoreni krug Novi Sad" organizuje besplatne radionice telesne muzike "Telo kao instrument" u Eđšegu.Kreativna radionica "Gde su to 'krenule" tačka, linija i boja?" održaće se u Galeriji Matice srpske.

Čitanjac u knjižari Bulevar Books - projekat upoznavanja i zaljubljivanja dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predškolskog uzrasta (od dve do sedam godina) u knjige.

U susret premijeri "Uspona Skajvokera", novog filma iz serijala Star Wars, od 11 do 13h, u knjižari Zenit (Njegoševa 24) Klub ljubitelja Lego kockica "Skockani", organizuje radionicu" Skockajte Star Wars" uz igru.

12 časova

Kulturni centar Novog Sada organizuje završni događaj - Kreativne igrarije. Deca će zajedno sa stručnim voditeljkama radionica praviti novogodišnje ukrase, papirno pozorište, novogodišnje čestitke pisane kaligrafijom, mozaike i novogodišnje instrumente. Radionice će se držati u dva bloka: prvi od 12 do 12:45h, dok će drugi blok početi u 14h i trajati do 14:45h.Jubilarna 65.  izložba likovnih radova dece i omladine Srbije, ove godine se održava u svečanoj galeriji Novosadskog dečijeg kulturnog centra. 16 časova

Radionica "Od ideje do scenarija" održaće u Kulturnom centru Novog Sada. Sa učesnicima će razgovarati režiser Ognjen Petković i podeliti svoja praktična iskustva rada na scenariju.18 časova

Tribina "Zagreb je naš! - Učešće u lokalnoj i mesnoj samoupravi" održaće se u prostorijama Grupe za konceptualnu politiku (Pariske komune 42). Gost i predavač je Teodor Celakoski, aktivista političke platforme Zagreb je naš!

19 časova

Opera "Boemi" biće izvedena u Srpskom narodnom pozorištu, o čemu više OVDE.Dark Fest održaće se u Omladinskom centru CK13. U pitanju je mini festival mračne elektronike i teških gitara, za one koji su ljubitelji industrial i eksperimentalnog zvuka. Satnicu festivala saznajte OVDE.19.30 časova

Komedija "Uljež" na repertoaru je Srpskog narodnog pozorišta.

20 časova

Dubioza, One Bit, Sara Jo i Bojana Vunturišević nastupiće u subotu, 14. decembra na OPENS koncertu u velikoj dvorani Spensa. Više o događaju OVDE.Internacionalni cirkus na ledu - "Grand" održaće se u Ledenoj dvorani Spensa.Predstava "Kosa" biće izvedena u Pozorištu mladih. Čuveni brodvejski mjuzikl, čiji je tekst uobličio Robert Lenard oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, režira gost iz Mađarske Peter Telihaji. U predstavi učestvuje dvanaest glumaca Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, i deset studenata glume novosadske Akademije umetnosti, iz klase prof. Borisa Liješevića.Divna Ljubojević i Ansambl Melodi nastupaju na otvaranju ciklusa "Božićno-novogodišnji konceti" u Sinagogi u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.Koncert "Tri tenora - ljubavne priče" održaće se u Srpskom narodnom pozorištu. Nakon nezaboravnog koncerta "Rock opera" , združeni sastav Novosadskog Big benda i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta vas vodi na romantično putovanje kroz najlepše ljubavne teme iz filmskog, operskog i popularnog repertoara.

21 čas

Žurka Disco Lux na programu je ove subote u Domu kulture. Ulaz je slobodan.

21:30 časova

Mladi autorski bend iz Novog Sada Charlie’e nastupiće u knjižari Bulevar Books, kao lokalna podrška bendu Seine. Ulaznnica za obe svirke je 400 dinara kao podrška izvođačima, autorstvu i nezavisnoj muzičkoj sceni. Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Više detalja o događaju saznajte OVDE.Kafe Galerija Frida slavi 18 godina postojanja, te će prirediti žurku.

22 časa

Žurka u Tremi pod nazivom "Akustična Soba" - repertoarski pokriva široko polje muzičkih žanrova od soft džeza, preko latina do stranog i domaćeg pop-roka i fanka. Ulaz je slobodan.Sastav Kontra Banda nastupa prvi put u Gerili. Ulaz za dva sata dobrog pop/rok repertoara je slobodan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.