Izvor: Radio 021, 15.Nov.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas u Novom Sadu - petak, 15. novembar

Kao i svakog petka, početak vikenda ispunjen je događajima u Novom Sadu.

12 časova

Izložba "Kulturne mirotvorne suštine Novog Sada" Vojislava V. Devića biće otvorena u Malom izložbenom salonu Muzeja Vojvodine, u Dunavskoj 35.Promocija knjige i otvaranje tematske izložbe arhivskih dokumenata "Daje se na znanje – Javljeno! Dobošarska služba u Vojvodini" autorke Ljubice Budać biće u Arhivu Vojvodine, u 12 časova.

13 časova
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Predavanje o Svetoj Petki održaće se u Muzeju grada Novog Sada, u 13 časova.

18 časova

Premijera filma "Grabljivci", koji govori o problemu prekomernog iskorišćavanja ribljeg fonda Srbije i posledicama te prakse po ekosistem, održava se u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, Radnička 20a, u 18 časova.Petnaesti novosadski noćni bazar biće održan na Ribljoj pijaci, i ovog puta u terminu od 18 časova do ponoći.Olivera Sekulić-Bartoš, edukator i REiKBT psihoterapeut, večeras je u Eđšegu i govoriće o poslu, odabiru profesije i drugim izazovima poslovnog sveta.Koncert grupe The Frajle večeras je u Promenadi, na nivou -1 ovog tržnog centra, od 18 časova.Radionica za decu "Simbol koji me predstavlja" danas se održava u organizaciji Edu kutka u prostorijama škole stranih jezika "Loquela".

19 časova

Konzervatorska priča o ikonama Teodora Kračuna "Stare umetničke tehnike i moderne tehnologije" održaće se u Galeriji Matice srpske, na Trgu galerija 1.Profesor Žarko Trebješanin, najcitiraniji profesor iz oblasti psihoanalize u Srbiji, održaće predavanje na temu "Psihoanaliza ljubavi" u amfiteatru Spensa, u 19 časova.

20 časova

Autorsko veče jednog od najznačajnijih savremenih domaćih autora Slobodana Tišme održava se u Zenitu, sa početkom u 20 časova.Korean Pop Part večeras je u Eđšegu, sa početkom u 20 časova.DJ duo "Cice iz agencije" večeras su u Domu b-612, u 20:30 časova.Drugi dan Novosadskog džez festivala otvoriće Jelena Jovović & Jazz Junction. Zatim će nastupiti bend iz Austrije – Worry Later i na samom kraju George Garzone & Crescent. Program je u Srpskom narodnom pozorištu, a počinje u 20 časovaPredstava "Dok čekamo Godoa", po motivima teksta Semjuela Beketa, a u režiji Vukašina Ranđelovića, biće izvedena u Kulturnom centru Mladost u Futogu. Humanitarno stand up veče sa Srđanom Dinčićem večeras se održava u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, a događaj je potpuno rasprodat.

21 čas

Veče dron muzike, 24. po redu, održaće se u Omladinskom centru CK13, u 21 sat.DJ Rudegirl i DJ Pasha večeras su u kafeu Pero. Ulaz na "sasvim neobičan funk" je besplatan.Underground sastav Vanja i Saša večeras su u kafe-knjižari Bulevar Books, u 21:30 časova.Metallica tribute je večeras u Gerili.

22 časa

Girl, Boys and Toys večeras izvode nezaboravne hitove u Domu kulture, u 22 časa.

Krem De La krem večeras je u Firchie Think Tank Studiju, u 22 časa.Justin Case večeras je u Pabu, a ulaz je slobodan.Mr Finger je ovog petka u London pabu u Laze Telečkog.Rock svirka uživo i ovog petka je u kuglani Žabac, a nastupa Mustang Trio.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.