Danas odgovor novosadskih sindikalaca

Izvor: Blic, 22.Jan.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas odgovor novosadskih sindikalaca

Novi protest komunalnih preduzeća u Novom Sadu trebalo bi da se održi danas u 15 sati, ali do toga neće doći ukoliko do tada svi sindikati prihvate predlog grada, prenosi B92.

Predstavnici gradske vlasti juče su predložili štrajkačima da se odluka iz prošle godine o smanjenju plata od 10 odsto odnosi samo na one sa većim zaradama. Konačan odgovor štrajkača na predlog gradske vlasti biće poznat tek posle sastanka sindikalnih organizacija svih 15 javnih preduzeća. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Predsednik štrajkačkog odbora Zoran Radosavljević izjavio je da je ponuda korektna, ali da o ovom predlogu moraju da se saglase sindikati svih 15 javnih preduzeća.

Ako sindikati budu prihvatili predlog, plate neće biti smanjivane radnicima čije su zarade manje od 30.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.