Danas bi Marilyn Monroe slavila 90. rođendan

Izvor: Luftika.rs, 01.Jun.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas bi Marilyn Monroe slavila 90. rođendan

Marilyn Monroe bi na današnji dan slavila 90. rođendan, zbog čega se 1. jun obeležava kao dan ove poznate američke filmska glumice. Osim što je bila glumica ona se proslavila i kao pevačica, model, pop i seks ikona.
pixabay.com Ona je bila dobitnica Zlatnog globusa za najbolju glavnu glumicu. Njena životna priča je inspirisala mnoge filmske režisere pa su tako nakon njene tragične smrti nastali brojni dokumentarni i umetnički filmovi na temu njenog života. Bila je poznata po svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ulogama zbog kojih je ostala upamćena kao jedna od najvećih filmskih zvezda pedesetih i ranih šezdesetih. Još uvek postoje različite teorije i konrtoverze o njenoj smrti, a da se taj tragičan trenutak nije desio ona bi na današnji dan proslavila devetu deceniju života. Mnogi bi rekli, ako već nije doživela te godine bar je čitav život bila mlada, zgodna i lepa i svet će je zauvek pamtiti jedino kao takvu. Njene fotografije su postale kultne, kao i njen osmeh, šminka i frizura.

Happy Birthday My Queen! 💖 Everyone feel free to use this photo to celebrate Marilyn’s birthday! 🎈 #Marilyn #Monroe #marilynmonroe #normajean #normajeane #vintage #classic #beautiful #oldhollywood #blondebombshell #icon #classichollywood #vintagehollywood #goddess #moviestar #legend #moviestar #actress #mm #90thbirthday #HappyBirthdayMarilyn #HappyBirthdayMarilynMonroe
Фотографија корисника Marilyn Monroe Fan 💋 (@yourdailymarilyn) дана 31. Мај 2016. у 9:19 PDT


Malo je poznato da je Marilyn Monroe, iako je bila zgodna plavuša, volela da čita i da zapisuje mudre misli. Neke od njih se i danas citiraju, a mnogim ženama su one postale životni moto. Jedan od njenih citiata je i ovaj: Ljudi su imali lošu naviku. Gledali su u mene, a ja sam bila kao neka vrsta ogledala umesto osobe. Zapravo, nisu videli mene, videli su svoje nepristojne misli, a onda bi se prali nazivajući mene nepristojnom.

Happy Birthday to our angel Marilyn Monroe, who would’ve been 90 today!💕 – #marilynmonroe #vintagehollywood #classicmovies #classichollywood #classicfilm #oldhollywood #50s #1950s #marylinmonroe #mm #marilyn #monroe #vintage #classic #silverscreen #oldies
Фотографија корисника Hollywood Golden Era (@from50swithlove) дана 1. Јун 2016. у 3:50 PDT

Marilyn Monroe rođena je pod imenom Norma Jeane Mortenson u sirotištu okružne bolnice, tek 1956. godine je promenila ime u Marilyn Monroe. Ona je postala seks simbol zbog toga što su se njene nage fotografije našle 1953. u prvom izdanju Playboya.
Fotografije, pesme, filomvi i citati to je ono što nam je ostalo od ove ikone šezdesetih, a mi sa celim svetom slavimo danas njen dan.
Više o aktuelnim modnim trendovima pročitajte ovde  

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.